Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

МОЛОДЬ ОБИРАЄ МАЙБУТНЄ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.05.2004 08:45


     З 30 квітня по 4 травня 2004 року в мальовничому куточку України на гостинній Черкасській землі, де відбувалися впливові історичні події, в селі Виграїв Корсунь- Шевченківського району, проходив XIV традиційний Збір-похід дитячих і юнацьких організацій та волонтерських загонів "Козацькими шляхами" під гаслом "Молодь обирає майбутнє".
     На цих місцях великий гетьман Богдан Хмельницький виграв битву з польським військом. В селещі Стеблів, що неподалік від табору народився і виріс видатний український письменник Іван Нечуй-Левицький. В часи Великої Вітчизняної війни в цих славетних місцях відбулася визначна переломна битва над фашистсько-німецькими загарбниками.
     Саме це місце обрали організатори збору-походу з тим, щоби учасники ще краще усвідомили великі надбання нашого народу і "Козацькі шляхи" стали для них шляхами їхнього майбутнього.
     Збір-похід дитячих та молодіжних громадських організацій, волонтерських загонів об'єднав дітей, підлітків, молодь, які мають активну життєву соціальну позицію. Яким небайдуже і'х майбутнє та майбутнє нашої країни. Тому гаслом XIV збору є "Молодь обирає майбутнє".
     Понад 2500 юнаків та дівчат міста Києва та представників громадських організацій з 26 областей України вже в 14-й раз зібралися на зборі-поході в умовах великого наметового міста.
     А розпочинався цей молодіжний рух на самому початку століття в Англії, де жила людина, яка стала героєм під час війни в Південній Африці. З маленькою групою розвідників він 7 місяців обороняв місто Мейфкинг, і кожен його боєць коштував кількох людей супротивника. Він був гарним командиром і намагався навчити своїх солдатів усьому, що потрібно знати розвіднику - як не заблудитися в полі і лісі, як побудувати курінь і зварити обід на багатті, як залишати на тропі знаки, зрозумілі друзям і незрозумілі ворогу, як не залишати товариша в лиху ... Звали його Роберт Баден - Пауэлл. Про те, як він вчив своїх солдатів, він написав книгу "У допомогу розвіднику", а розвідник по-англійському саме "скаут". Ця книга виявилася цікавої не тільки для військових.
     І коли Баден - Пауэлл повернувся в Англію і побачив такий інтерес хлопців до того, що він робить, він зібрав 20 хлопчиків, назвав їх скаутами, тобто розвідниками, і влаштував для них наметовий табір на півдні країни. Два тижні хлопці грали в розвідників, а Баден-Пауэл розповідав про цьому всій Англії у своїх щоденниках, що він створив " Скаутинг для хлопців ". По всій країні хлопці стали збиратися в загони скаутів. А в них були молодші брати, що теж хотіли бути скаутами. Для них Баден - Пауэлл вирішив організувати групи молодших скаутів. Їх називали «вовченятами», кабами а лідерам давали імена героїв із книжки Киплинга «Маугли».
     Скаутинг - це виховний рух молоді з метою сприяти їх соціальному й особистому розвитку. У дітей - це система ігор і практичних дій, що відповідають їх бажанням, інтересам та інстинктам.
     Скаут - член визначеної скаутской групи носить скаутские знаки й атрибути, що показують, що він особисто - член Всесвітнього Скаутского Братерства.
     Немає у світі щодної іншої молодіжної організації, члени якої настільки б пишалися і демонстрували свою приналежність до неї.
     Всесвітня скаутская емблема - один з найбільш розповсюджених символів: усі члени Руху мають його в тій чи іншій формі. Лілія - символ правильного напрямку. Мотузка - символ єдності: "Так само, як ви зав'язуєте вузол, що ніколи не розв'яжеться, так і силою своєї єдності ви кріпите Скаутский Рух".
     Спілка дитячих та юнацьких організацій міста Києва "СПОК" заснована у листопаді 1990 року, працює за скаутським методом, що створює умови для гармонійного та всебічного розвитку дітей та молоді як особистостей. Спілка об'єднує 37 дитячих та молодіжних громадських організацій та налічує близько 2000 членів, які є найчисленнішою групою волонтерів у Києві.
     Метою проведення збору було залучення дітей та молоді до активної пропаганди здорового способу життя серед однолітків, розвиток їх творчого потенціалу та активної громадської позиції.
     Програма збору розподілялася на 3 блоки:
     І навчальний блок: тренінги та презентації соціальних програм для молоді
     Метою проведення навчального блоку є презентація молоді соціальних програм, що реалізують центри соціальних служб для молоді, партнерські державні та недержавні організації. Протягом 3 днів проходили презентації, тренінги, круглі столи, конференції за актуальними молодіжними проблемами. Щодня працювала пошта довіри.
     Також проводилися тренінгові заходи для лідерів волонтерських загонів, громадських молодіжних та дитячих організацій, студентських та шкільних самоврядувань "Країна молодих".
     II блок - підтримки громадських дитячих та молодіжних організацій: фестиваль-старт справ громадських організацій, навчальні та розвиваючі ігри, іспити на звання лісу, спорт, спеціалізації, творчі майстерні
     Цей блок розрахований більше на наймолодших учасників збору-походу. Різноманітні рухові ігри на місцевості, спортивні змагання, творчі майстерні, скаутські спеціалізації давалиь можливість продемонструвати свої вміння і знання набуті в дитячих та молодіжних громадських організаціях. Іспити на звання лісу розраховані на індивідуальний підхід, створювали умови для випробування сили волі, розвитку характеру. Програма блоку була розрахована на розвиток в учасників командного духу, вміння співпрацювати в групі ровесників.
     III блок: загально таборові масові заходи, заходи в групах
     Загальнотаборова програма мала на кожен день своє гасло, яке емоційно прикрашало збір та створювало певний настрій:
     "Корсуньміськбуд пропонує...", "Я і майбутнє", "Я і родина", "Я і Батьківщина", "До зустрічі". Згідно іміджу дня проходила загальнотаборова лінійка. Щодня відбувалися концертні програми, в яких учасники збору-походу демонстрували свої таланти. В п'яти таборах працювала система творчих доручень, що давала змогу дітям та підліткам проявити не тільки творчі вміння, але й організаційні навички, можливість змінювати та управляти процесом життєдіяльності в таборі.
     Організатором збору-походу виступила Спілка дитячих та молодіжних організацій міста Києва "СПОК". Збір-похід проходив за підтримки Міністерства України у справах сім'ї, дітей та молоді, Київського міського центру соціальних служб для молоді, Головного управління у справах сім'ї та молоді, Київської міської державної адміністрації, Міністерства транспорту, Черкаської обласної адміністрації та МВС України
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1995 оценки: 4 от 1
© Свидетельство о публикации № 1025
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика