Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Аграрний союз України скликає аграріїв на З’їзд
Автор: Сергей Любченко      Дата: 15.12.2014 21:27


     Аграрний союз України скликає аграріїв на З’їзд
     
     
     
     У відповідності до Статуту, Аграрний союз України (АСУ) проводить свій черговий звітно-виборчий з‘їзд 16 грудня 2014 року. В з‘їзду будуть проведені вибори Голови АСУ, а також оновлено склад Ради та Ревізійної комісії АСУ. Основними питаннями стануть звіт АСУ за виконану роботу, формування пропозицій щодо подальшого розвитку організації, а також затвердження нового Статуту АСУ.
     
     Для участі в роботі З’їзду запрошено представників державної влади, народних депутатів, науковців, Героїв України-аграріїв, керівників сільськогосподарських підприємств – членів Аграрного союзу.
     
     Найболючішим питанням для підприємств аграрної сфери залишається відсутність механізму дієвої співпраці з органами державної влади. Відтак чимало доробок та ініціатив Аграрного союзу, створених для покращення умов господарювання на селі, залишились без відповіді компетентних установ державної влади.
     
     Протягом звітного періоду на вирішення нагальних питань господарювання на селі було сформовано чимало робочих груп за участю провідних фахівців й експертів аграрної галузі. На розгляд уряду регулярно надавалися законодавчі та інші ініціативи. Зокрема, з вдосконалення системи кредитування сільгоспвиробника, скасування чинного порядку розробки проектів сівозмін, дерегуляції у сфері АПК, реформи фіксованого сільгоспподатку, урівнення прав и можливостей великих, середніх та малих підприємств, становлення повноцінних ринкових відносин, захисту господарств від рейдерських захоплень.
     
     Керівництво АСУ брало участь у зібраннях керівників сільгосппідприємств цілої низки районів та дослухалось до пропозицій «з місць». Такі заходи відбулися в Миколаївській Одеській, Київській Кіровоградській та ряді районів Вінницької та Запорізької областей.
     
     Аграрний союз веде розробку своїх програм з урахуванням інтересів не тільки сільгоспвиробника, а й селян, науковців, сприяє поповненню бюджету країни, захисту українських споживачів!
     
     «Оскільки до Аграрного союзу входить велика кількість сільськогосподарських підприємств, нам би хотілося, щоб дії уряду в аграрному секторі координувалися з громадськими організаціями, в тому числі і з нашою. Бо хто ж крім аграріїв краще знає, чим вони живуть, які в них проблеми і які можливості? Тому для держави було б дуже корисно, аби будь-які законодавчі акти попередньо узгоджувалися з профільними об’єднаннями», - говорить Герой України, заступник голови АСУ, голова наглядової ради ТОВ «Бучачагрохлібпром» Тернопільської області Петро Гадз.
     
     «Серед іншого, треба попрацювати над упорядкуванням відносин і всередині самих громадських організацій. Сільгосптоваровиробники різних форм власності повинні зрозуміти, що тільки об`єднавшись, вони створять інструменти, в тому числі й Аграрний союз України, для захисту своїх прав та інтересів. Інституції потрібно не тільки створювати, а й виробляти механізми взаємної відповідальності між організацією та її членами.
      Ми розпочали діалог з Німецько-українським фондом, який надає кредити підприємствам середнього та малого розміру і з нового року готовий суттєво розширити обсяги кредитування. Започаткували спільно з Інститутом інноваційного провайдингу НААНУ проект «Агротехнополіс». Запрошуємо всіх бажаючих, долучитися, надати нам інформацію про свої завдання й потреби», - наполягає голова Аграрного союзу України, генеральний директор ПП «Аскон» Запорізької області Геннадій Новіков.
     
     «Сподіваюсь, що новий склад Ради, який нам належить сьогодні обрати, працюватиме більш активно і відповідально з тим, аби посилити наш вплив на стан справ та процеси, що відбуваються в аграрній галузі та українському селі. Саме цього вимагає ситуація, яка складається, та атмосфера, в якій нині доводиться працювати громадським організаціям.» - наголошує перший заступник голови АСУ Василь Ярошовець.
     Сергій Любченко
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 2033 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 10557
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика