Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Реально допоможемо дітям та молоді з функціональними обмеженнями !
Автор: Станислав Власенко      Дата: 28.05.2004 12:27


     2 червня 2004 року об 11:00 у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка (м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12) серед творчої спадщини Великого Кобзаря відбудеться відкриття ІІ Аукціону робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями.
     Організатори: Державний центр соціальних служб для молоді, Ліга соціальних працівників України, Благодійна організація Фонд соціальної роботи за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, дітей та молоді, Фонду сприяння розвитку мистецтв, Всеукраїнської спілки „Громадянський парламент жінок України” та Всеукраїнської асоціації працездатних інвалідів.
      Учасниками благодійного Аукціону стали діти та молодь з функціональними обмеженнями віком від 14 до 28 років з усіх регіонів України. Загалом на даному заході буде представлено 120 творчих робіт дітей та молоді, над якими не один тиждень працювали автори, вкладаючи у них частинку свого серця - вироби декоративно-прикладного мистецтва, живопису, з природного матеріалу. Виручені під час аукціону благодійні внески будуть перераховані авторам.
     Мета акції – сприяти творчому розвитку, адаптації та інтеграції у суспільство дітей та молоді з функціональними обмеженнями, частковому вирішенню їхніх соціально-економічних проблем, формуванню активної позиції громадськості у вирішенні проблем дітей з особливими потребами та їхніх сімей.
      Державний центр соціальних служб для молоді, який зініціював аукціон, протягом шести років проводить всеукраїнський фестиваль творчості „Повір у себе, і в тебе повірять інші!”. І вже п’ять років його переможці завдяки центру та ініціативи заступника Міністра України у справах сім’ї, дітей та молоді Толстоухової С.В., мають можливість відпочивати у МДЦ „Артек. З 31 травня по 20 червня 2004 року у МДЦ “Артек” вкотре пройде спеціалізована зміна для дітей з функціональними обмеженнями “Повір у себе, і в тебе повірять інші!”. Учасниками заходу стануть 277 творчих дітей, переможці та лауреати обласних, районних та міських фестивалів дитячої творчості “Повір у себе, і в тебе повірять інші!”.
     Вперше благодійну акцію “Аукціон робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями” було відкрито 1 червня 2003 року з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей, в “Палаці Україна”. Загальна кількість проданих робіт склала 220 одиниць, 8500 грн. благодійних внесків перераховано учасникам аукціону.
      З червня по грудень 2003 року у Фонді сприяння розвитку мистецтв працювала виставка-продаж творчих робіт учасників Благодійної акції “Аукціон робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями”. Відвідувачі мали змогу ознайомитися та придбати творчі роботи, які, на думку народного художника України Сергія Московченка, “наповнені глибоким уявленням про світ та фактично нічим не відрізняються від робіт професіоналів”.
     У грудні 2003 року з нагоди Міжнародного Дня інвалідів відбулося підведення підсумків та нагородження 32 учасників акції з усіх регіонів України. Для дітей було організовано роботу майстер-класів з живопису, які проводили: Саєнко Ніна Олександрівна – заслужений діяч мистецтв України, член спілки народних майстрів України; Шостак Давид Зельманович – член спілки художників України, заслужений художник України.
     Організатори ІІ благодійного Аукціону сподіваються, що цей захід, ставши традиційним, зможе й надалі допомагати дітям та молоді з функціональними обмеженнями реалізувати себе у житті.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2149 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1069
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика