Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Час заощаджувати по-справжньому!
Автор: Сергей Любченко      Дата: 03.04.2016 23:44


     Час заощаджувати по-справжньому!
     
     У Києві завершилася Друга щорічна конференція з демократичного врядування. Десятки цікавих експертів – і сотні цікавих (в сенсі – актуальних для кожного українця) питань. І одне із них – енергоефективність.
     
     Цього разу енергоефективність розглядалася під кутом безпеки та інституційної довіри громадян до української влади на місцях. А ще запрошені на конференцію відомі вітчизняні і зарубіжні аналітики ділилися цінним досвідом економічного розвитку міст – в сенсі заощадження енергоносіїв.
     
     З великою зацікавленністю учасники заходу заслухали виступ керівника київського офісу Асоціації енергоефективних міст України Святослава Павлюка. Найближчим часом (хочемо ми того чи ні) на громадян чекає масштабна термомодернізація, - переконаний Святослав Павлюк. Він розказав, що нині в Україні є близько 110 тисяч житлових будинків, приєднаних до центральної системи теплопостачання. За даними Міністерства палива і енергетики, більшість з цих будинків має споживання енергії близько 260 КВт на метр квадратний на рік, або й більше.
     
     Ця цифра описує кількість енергії, яка потрібна будинку протягом року, аби людям всередині жилося комфортно.
     
     Цікаво, що у Європейському Союзі ця цифра становить 90-120 КВт на метр квадратних на рік… Знову – 2:0. І – не в нашу користь…
     
      А потім ми ще питаємо одне у одного : «Чому від платіжок за спожиту енергію хочеться на стелю дертися?» Взагалі ж дискусіяна тему « Правильні чи неправильні тарифи на газ і електроенергію є абсолютно непродуктивною,» - резюмував експерт.Хоча в принципі, вона має вестися. Але не на рівні ОБС (одна баба сказала), а на рівні профільних фахівців і відповідними інституціями влади.
     
     Популістичні балачки нищать мотивацію людей що-небудь змінювати у сфері енергоефективністі. І – у своєму житті взагалі.
     
      Більше того : ця дискусія базується на обґрунтованій недовірі до прийнятих урядових рішень. Водночас вона відволікає людей від конструктивних кроків щодо економії споживання енергоносіїв. Втім, найближчим часом (йдеться про створення ОСББ у всіх регіонах України) наші співвітчизники врешті-решт усвідомлять : лише зменшивши споживання, можна реально скоротити свої рахунки.
     Сергій Комісаров, Сергій Любченко
     
     
     
     
     


Автор: Сергей Любченко прочтений: 1746 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11383
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика