Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Укргазвидобуваня” збільшує обсяги видобутку газу
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.07.2004 08:58


     За підсумками 6 місяців поточного року дочірня компанія “Укргазвидобування”, що входить до складу НАК “Нафтогаз України” збільшила обсяги видобутку природного газу. У порівнянні з аналогічним періодом 2003 р. обсяги газовидобутку склали 102,3% або 7,2 млрд. м3 палива.
     
      Зростання видобутку газу відбулося по всім газопромисловим управлінням Компанії. Найкращі виробничі показники досягнуто ГПУ “Шебелинкагазвидобування”, яке за І півріччя 2004 року збільшило обсяги видобування газу на 137,2 млн. м3 газу. Продовжили динаміку зростання газопромислові управління “Львівгазвидобування”, “Полтавагазвидобування” та “Харківгазвидобування”.
     
     Нарощування обсягів вдобутку природного газу стало можливим, передусім, завдяки низці виробничих проектів, які Компанія впроваджувала протягом останнього року. Нещодавно закінчилася реконструкція Хрестищенської дожимної компресорної станції (ДКС), протягом 2004 року буде завершено реконструкцію Червонодонецької ДКС. Введення в експлуатацію цих об’єктів вже у 2004 році дасть приріст видобутку газу по Хрестищенсько-Шебелинській групі родовищ близько 474 млн. м3, а за період до 2010 р. сумарний приріст видобутку по цих родовищах складе 5,6 млрд. м3.
     
     Велику роль у збільшенні видобутку зіграло нарощення обсягів буріння. За 6 місяців поточного року буровими підприємствами ДК “Укргазвидобування” пробурено 140,5 тис. м. Порівняно з аналогічним періодом 2003 року обсяги буріння збільшилися на 5120 метрів, або на 3,8%. Закінчено будівництво 44 свердловин у порівнянні з 41 у І півріччі 2003 року. Встановлене на 6 місяців завдання по проходці і закінченню будівництвом свердловин виконали всі відділення бурових робіт. Очікуваний сумарний дебіт введених в експлуатацію свердловин наближується до 1 млн. м3. за добу.
     
     Паралельно зі збільшенням газовидобутку, протягом І півріччя 2004 року ДК “Укргазвидобування” покращила показники по виконанню виробничих програм. Майже вдвічі (з 16,6 млн. кВт/год у І півріччі 2003 р. до 32,7 млн. кВт/год у 2004 р.) збільшилося виробництво власної електроенергії, що дозволило Компанії зекономити кошти та направити їх на розвиток виробничих потужностей. На 12,4% (до 90,1 тис. т.) збільшилося виробництво скрапленого газу, на 1000 та 3000 м відповідно збільшилися обсяги експлуатаційного та розвідувального буріння, побудовано 138 км газопроводів у порівнянні з 105,83 км за аналогічний період минулого року.
     
     За рахунок ефективного використання ресурсів, протягом січня-червня ДК “Укргазвидобування” збільшила обсяги інвестицій у вітчизняну газову промисловість більш ніж на 100 млн. гривень. Загальна сума інвестицій у І півріччі 2004 року склала 822,26 млн. грн. Жодної гривні на розвиток галузі не надійшло з Державного бюджету.
     
     
     Необхідною складовою розвитку Української газовидобувної галузі є подальше нарощування інвестицій у пошук нових запасів вуглеводнів. Загалом у 2004 році Компанією заплановано освоїти понад 1,95 млрд. грн. Проте за умов нераціонального податкового навантаження на газову промисловість, зокрема, ухвалених Верховною Радою змін до державного бюджету щодо нафтогазового комплексу, виконання більшості виробничих програм ДК “Укргазвидобування” опинилося перед загрозою зриву. Відсутність розуміння та підтримки з боку державних органів не тільки зупинить подальший розвиток газовидобувної галузі, але й безпосередньо вплине на можливість Компанії забезпечувати енергетичну безпеку України.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1715 оценки: 2 от 1
© Свидетельство о публикации № 1139
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика