Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України»
Автор: Станислав Власенко      Дата: 06.05.2016 18:42


Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України»      Заборгованість підприємств-боржників перед НАК «Нафтогаз України» за використаний природний газ зменшилась на 646 млн грн (3,0%) та складає 21,0 млрд грн
     
     
     5 травня 2016 р., Київ — Станом на 4 травня 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 21,0 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 646 млн грн (3,0%).
     
     Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 85% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 10%, борг прямих промислових споживачів — близько 5%.
     
     Заборгованість ПАТ Київенерго за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 123 млн грн (13,4%). Сумарна заборгованість товариства складає близько 792 млн грн.
     
     
     Виробництво теплової енергії (ТКЕ та ТЕЦ)
     
     Сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, складає 17,8 млрд грн, з них за 2016 р. — 2,6 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 921 млн грн (4,9%).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість за використаний газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Донецької (5,5 млрд грн), Дніпропетровської (4,1 млрд грн), Харківської (1,1 млрд грн), Луганської (1,0 млрд грн) областей та АРК Крим (0,9 млрд грн).
     
     Найбільша прострочена заборгованість за використаний природний газ за 2016 р. в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Дніпропетровської (662 млн грн), Донецької (411 млн грн), Харківської (363 млн грн) областей.
     
     Середній поточний рівень розрахунків у 2016 р. за природний газ для виробництва теплової енергії складає 79%. Найнижчі показники за рівнем розрахунків у підприємств Донецької (36%), Тернопільської (37%), Кіровоградської (47%) областей. Найвищий рівень розрахунків по цій категорії споживачів досягнуто у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Закарпатської (100%), Рівненської (97%), Вінницької (90%), Львівської (90%) областей та м. Києва (100%).
     
     Виробництво електроенергії (ТЕЦ)
     
     В порівнянні з минулим тижнем заборгованість по цій категорії підприємств-боржників збільшилась на 270 млн грн (14,8%) та складає близько 2,1 млрд грн.
     
     З 23 підприємств ТЕЦ та 5 генеруючих компаній, яким НАК «Нафтогаз України» поставив природний газ для виробництва електроенергії, мають значну заборгованість 13 споживачів з Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Київської, Луганської, Львівської, Херсонської, Полтавської, Миколаївської, Одеської областей, АР Крим, м. Севастополя, м. Києва (дивіться інфографіку, що додається).
     
     Найбільша сумарна прострочена заборгованість — у ПАТ Харківська ТЕЦ-5 (364 млн грн), ПАТ Кримтеплоелектроцентраль (364 млн грн), ПАТ Дніпродзержинська теплоелектроцентраль (284 млн грн), ПАТ Київенерго (282 млн грн), ДП Зуївська експериментальна ТЕЦ (206 млн грн) та ПАТ Херсонська ТЕЦ (195 млн грн). Загальна заборгованість цих шістьох підприємств складає 81% від сумарної заборгованості.
     
     Необхідно зазначити, що договори на поставку природного газу у 2016 році з підприємствами-боржниками цієї категорії споживачів не укладались через наявність боргів за попередні періоди.


Автор: Станислав Власенко прочтений: 414 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11477
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика