Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Підписані довгострокові угоди про поставки і транзит туркменського газу в Україну
Автор: Станислав Власенко      Дата: 02.08.2004 08:58


     26 липня в Ялті, на зустрічі Президентів Росії і України з діловими колами двох країн, були досягнуті домовленості про формування єдиного перспективного балансу газу.
     
     У розвиток цих домовленостей сьогодні в центральному офісі ВАТ «Газпром» був підписаний пакет документів, що визначає умови співпраці Росії і України в галузі поставок і транзиту природного газу до 2028 року.
     
     Відповідно до підписаних документів, створена нова компанія «РосУкрЕнерго», яка буде здійснювати закупівлю туркменського газу для українського ринку, виступить оператором транзиту закупленого газу і інвестором в розвиток газотранспортної інфраструктури, необхідної для забезпечення транзиту.
     
     Акціонерами (50% на 50%) нової компанії «РосУкрЕнерго», з реєстрацією в Швейцарії, стали 100% дочірні підприємства «Газпромбанка» і «Райффайзенбанка». Управляти компанією буде Координаційний комітет з представників вищого керівництва «Газпрому», «Нафтогазу України», «Газпромбанку» і «Райффайзенбанку». Для аудиту нової компанії будуть залучатися найбільші світові аудиторські компанії, а результати її діяльності будуть відкриті для зацікавлених сторін.
     
     «РосУкрЕнерго» почне роботу з 1 січня 2005 року на основі договорів про закупівлю туркменського газу з НАК “Нафтогаз України” (2005-2006 рр.) і з ТОВ «Газекспорт» (2005 р. і далі із зростаючими об'ємами); на основі договору з ВАТ «Газпром» на транспортування газу по території Узбекистану, Казахстану і Росії; і на основі договору на продаж доставленого до кордону України газу НАК «Нафтогаз України». Загальні обсяги поставок будуть збільшуватися з 44 млрд. куб. м газу в 2005 р. до 60 млрд. куб. м в період з 2007 по 2028 рр.
     
     Як зазначив Голова Правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Бойко, «досягнуті домовленості забезпечать надійне, безперебійне постачання газу споживачам України в необхідному обсязі на довгострокову перспективу, а участь в проекті фінансово-кредитних організацій дозволить направити великі інвестиції в розширення газотранспортних потужностей на маршруті з Туркменистану в Україну».
     
     Як заявив Голова Правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер, «підписані документи відкривають нову сторінку взаємовигідної співпраці в області поставок газу в Україну і створюють передумови для зростання експорту газу «Газпрому» в далеке зарубіжжя через територію України».
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1734 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1162
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика