Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Туристична експедиція “Зелена хвиля – український екомобіль”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 08.08.2004 13:02


     Нині перед людством особливо актуально постало питання пошуку джерел енергії, які не мають обмежень у часі і можуть використовуватися без забруднення довкілля. Одними з головних забруднювачів землі, повітря та води сьогодні є автомобілі. Альтернативою їм може стати екологічно чистий електромобіль.
     Історія екомобіля нараховує понад 100 років, багато великих світових компаній проводять розробки у цьому напрямку і вважають його транспортним засобом майбутнього. Проте в більшості випадків конструктори йдуть легшим шляхом, встановлюючи електропривід на звичайні автомобілі. Виходять дорогі, енергоємні конструкції, їх експлуатація не гармонує з інфраструктурою міста, не передбачено екологічно чисті способи отримання електроенергії для заряджання акумуляторів. Усунути ці вади сучасних електромобілів покликаний проект “Екомобіль” спеціально спроектований для міста, паркових зон, заповідників тощо.
     Автор екомобіля “Лагуна” – інженер-винахідник Вадим Рибалко з Нової Каховки. Він сконструював декілька експериментальних автомобілів, на розробку і пошук найкращого варіанту пішло 10 років. Досвід експлуатації “Лагуни” вказує на високу ефективність автомобіля, і після детального вивчення всіх існуючих у світі аналогічних машин і напрямків розвитку міського транспорту є всі підстави розраховувати на його перспективність.
     Зарядка акумуляторів здійснюється від електростанцій, підтримувані джерела енергії – сонце, вітер тощо.
     Для популяризації екомобілю проводиться екопробіг "Зелена хвиля” за маршрутом: Нова Каховка – Херсон – Київ – Житомир – Львів – Краків – Вроцлав – Дрезден.
     Мета екопробігу – популяризація зеленого туризму в Україні, презентація туристичної привабливості нашої країни за кордоном, а також налагодження контактів з усіма зацікавленими у виготовленні та використанні екомобілів.
     Під час експедиції збирається інформація з етнографії та культури України, проводиться фото- та відео зйомка, матеріали якої використовуватимуться для друку календарів, листівок, рекламних брошур для туристичних агентств та створення документального фільму.
     У вересні в Новій Каховці проводитиметься туристичний форум, на якому буде представлена експозиція, присвячена туристичній експедиції, презентовані всі зібрані інформаційні матеріали.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 2145 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1169
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика