Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Мистецтво об’єднало митців
Автор: Open World      Дата: 24.11.2016 12:16
Презентація Ярослава Стеценка на прем’єрі «Графині Марiци» у Національній опререті

Мистецтво об’єднало митців      11 листопада 2016 року день знаковий для культурно-мистецького життя столиці. В Національній опереті України відбулась прем’єра відомого спектаклю Імре Кальмана «Графиня Марiца». Як зазначив головний режисер театру народний артист України Богдан Струтинській для втілення ідеї в життя було докладено чимало творчих сил. Глядач поринає у вишуканий світ дворянського життя з новими жанровими сценками на «гарячі» сучасні теми. Оновлена інтерпретація кальмановського клавіру, подано оновлену версію сюжету, введений балетний дивертисмент які в цілому надали опереті нового акценту.
     
     На брифінгу було представлено керівників підрозділів спектаклю які поділилися творчими родзинками акторської школи трупи театру. По ходу прем’єри глядачі відчули силу художника-постановника заслуженого діяча мистецтв Олександра Білозуба, хореографічні сцени балетмейстера-постановника заслуженого артиста України Ігоря Ярошенка захоплювали могутньою енергетикою угорських народних танців.
     
     Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень розповів про значення особистості композитора Імри Кальмана та його творів для угорської культури та світового виміру взагалі. «Графиня Марiца» взяла у полон угорську публіку 92 роки тому і по сей день має успіх і тріумфальну подорож по країнам світу.
     
     Колектив Національної оперети України наповнив шедевр Кальмана іскрометними репризами, самобутніми хореографічними композиціями, неперевершеною акторською грою. Музика сповнена любовної лірики брала у полон буквально з перших акордів. Її фрагменти доповнювали драматургію спектаклю хвилюючими акцентами. Художнє оздоблення вирувало на грані казкового середовища побудованого на національних блакитних акцентах угорської вишивки та австрійського модерну. Лише одних костюмів було створено понад 350, самобутня краса яких підкреслювала характерність героїв. Освітлення надавало самобутності кожному сюжету, Слід відзначити особливу роль освітлення яке виграшно розставляло акценти спектаклю. Зал тримався на одному подиху підтримуючи гру акторів аплодисментами, а вдалі репризи гучним сміхом. Хореографічний дивертисмент у сцені «Орфеуму» з угорським канканом підкорив глядачів красою та могутньою енергетикою.
     
     Так перекинувся творчий місток між двома столицями Будапештом та Києвом. Сучасна аранжировка всесвітньовідомого спектаклю надала йому модерності та іскрометності. Несподівані метаморфози любовних перепитій з яскравими кумедними сценками на грані гротеску, викликали бурхливі емоції глядачів
     
     А мені приємно представити ще й виставку творів Ярослава Стеценка, який увірвався у мистецький простір столиці своїми неординарними картинами. Молодий художник філософ і мрійник отримав виставкову площу в театрі оперети для своїх картин. Так «Генерал», «Легіонер», «Закоханий Ведмідь», «Він. Казанова» та ін. твори Стеценка прикрасили театральну галерею, а два полотна були передані у подарунок Посольству Угорщини та театру оперети відповідно.
     
     Я простежила життєві шляхи митців, які здивували світ своєю творчістю і відзначила одну важливу закономірність. Три вагомі чесноти притаманні цим подвижникам: талант, працездатність та любов. Та любов яка перемагає понад усе і спонукає наполегливо шліфувати своє покликання на радість людям. Мабуть у цьому істинна сила мистецтва. Прем’єра всесвітньо відомого композитора і презентація молодого художника відбулися в один день i в одному мiсцi.
     
     Як ви думаєте, це випадковість, чи благословення небес? Козьма Прутков казав «Зри в корень».
     
     Валентина Єфремова, мистецтвознавець
     
     #OpenWorldInfo


Автор: Open World прочтений: 1249 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 11981
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика