Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У Поляні, що на Закарпатті, влада хоче зірвати місцеві вибори
Автор: Валерій Переможець      Дата: 07.12.2016 21:07


У Поляні, що на Закарпатті,  влада хоче зірвати місцеві вибори      Голова Полянської сільської ради (Свалявський район, Закарпатська обл.) Іван Дрогобецький заявив на прес-конференції в УНІАН, що перші вибори до територіальних громад знаходяться під загрозою зриву.
     
     «Хочу, щоб вся Україна дізналася, що зараз на нашу Полянську громаду чиниться шалений тиск зі сторони районної і обласної влади, робиться все, щоб не допустити об`єднання місцевих громад, - звернувся до журналістів голова Полянської сільради. - Я очолюю Полянську сільську раду з 2002 року – перший раз я переміг з результатом трохи більше 45%, а останнього разу мій результат становив вже 98%, і немає жодної людини, яка б мені в очі сказала, що я когось підкупив.
     Село Поляна під моїм головуванням виграло всеукраїнський конкурс – стало кращим за розвитком на Закарпатті і другим по Україні. У нас багато планів на майбутнє, ми не жаліємось на життя, а шукаємо можливості для розвитку, для ефективного використання коштів.
     І коли Верховна Рада прийняла закон і постало питання об`єднання територіальних громад – ми підійшли до цього ретельно й виважено. Поштовхом для скорішого об`єднання стала нещодавня повінь у сусідньому селі Родникова Гута, коли були зруйновані дороги, пошкоджені будівлі і інфраструктура. Ми побачили, що влада не зацікавлена у відбудові села, що грошей не буде, і єдиний порятунок для маленьких сіл у Закарпатті в цей скрутний час – це об’єднуватись у територіальні громади. Бо за законом, для заохочення місцевого самоврядування, держава гарантує додаткове фінансування і бонуси, які можна використовувати, в тому числі, для усунення наслідків природних катаклізмів.
     Отже, ми почали підготовку до процедури об`єднання, діяли дуже прискіпливо, виключно по закону. Скажу впевнено, жодна сільська рада в Україні не провела того об’єму підготовчих робіт, не зібрала стільки документів, не провела стільки зборів для того, щоб об’єднатись у територіальну громаду. Переважна більшість депутатів і простих мешканців трьох селищних рад, які мали б об’єднатись у територіальну громаду, проголосували за об`єднання, про що свідчать усі протоколи та документальні докази. Але коли ми подали документи в ОДА, розпочалась незрозуміла гра, всякі перешкоди, мета яких була одна – зірвати вибори та завадити нашому об`єднанню!», – стверджує Дрогобецький.
     Іван Дрогобецький розповів присутнім, які безглузді зауваження та претензії ставилися до їхніх документів. По-перше, документи просто не хотіли приймати та передавати до ЦВК, видумуючи неіснуючі недоліки. Знайшли десяток людей, які були начебто проти.
     На основі неправдивих свідчень трьох полянських депутатів, що вони нібито не були присутні на засіданні і не були повідомлені про рішення об’єднатись (відеопокази свідчать про їхню брехню), Свалявський суд виніс забороняючу ухвалу, що начебто був порушений принцип добровільності. І хоча апеляція цю ухвалу скасувала, як таку, що не відповідає дійсності і нормам закону, процес підготовки до виборів опинився на грані зриву.
     Далі виникли вже проблеми з територіальною комісією (ТВК), яка також не бажала працювати по закону, і шукала будь-які можливості для зриву процесу об`єднання. І хоча документи були нарешті прийняті, саботаж виборів почався на рівні територіальної виборчої комісії, працівники якої чинили опір та шукали можливості зірвати вибори.
     «Уявіть, до ТВК набрали випадкових людей, які навіть мають проблеми з читанням. А заступника голови ТВК ми застали на робочому місці у стані алкогольного сп`яніння, що зафіксувала медична експертиза. Документи з печатками вільно виносять з офісу ТВК додому, а сама комісія написала заяву, що хоче змінити юридичну адресу, а це є грубим порушенням протоколу», - розповів Дорогобецький.
     «Я впевнений, що якщо Поляні вдасться об’єднатись у громаду, то завтра об`єднається все Закарпаття! Але певні місцеві сили не хочуть, щоб повноваження і влада переходили до простих людей. Ми звертаємось до ЦВК, до народних депутатів, із заявою про свавілля і беззаконня місцевої влади і територіальної виборчої комісії. Хіба це законно, коли на вибори ТВК зареєструвала аж 4-х людей із прізвищем Дрогобецький!?
     Вибори 18 грудня відбудуться не зважаючи ні на що. Ми не боїмося брати на себе відповідальність за розбудову і добробут своїх громад, хочемо тільки, щоб нам не заважали працювати. Зараз на селян, на мене і моїх рідних чиниться шалений тиск, ідуть погрози і шантаж. Нам спалили гірськолижний підйомник, людей лякають підпалами. З іншого боку, мої опоненти масово використовують підкуп – платять по 500, по 1000 гривень. В той час, як поліція демонструє повну бездіяльність, покриває злочинців.
     Попри все, ми віримо і сподіваємось, що вибори пройдуть чесно. Для цього ми запросили міжнародних спостерігачів із організацій ЄС. А українській владі, Закарпатській зокрема, хочу зауважити наступне – якщо Майдан довірив вам керувати, це не значить, що вам подарували Україну і можна безкарно чинити беззаконня. Відповідати доведеться все одно», - підсумував гість із Закарпаття.
     
     


Автор: Валерій Переможець прочтений: 593 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 12065
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика