Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАК “Нафтогаз України” здійснив аудит свої діяльності у 2001-2003 рр. згідно міжнародних стандартів
Автор: Станислав Власенко      Дата: 16.09.2004 13:15


     НАК “Нафтогаз України” отримав результати аудиту за 2001-2003 рр., який проведено згідно світових стандартів. Міжнародний аудит дяльності Компанії здійснено вперше.
     
     У зв’язку з численними інфляційними процесами, які мали місце в 90-х роках, та з метою отримання об’єктивної інформації щодо активів Компанії, провідною аудиторською фірмою Ernst&Young здійснено оцінку основних фондів підприємств холдингу. Вартість оборотних активів Компанії зросла з 28,7 млрд. грн. у 2002 році до 60,3 млрд. грн. у 2003 році, власний капітал – з 13,6 млрд. грн. до 37,6 млрд. грн. За підсумками оцінки основних фондів, ринкова вартість активів холдингу перевищує балансову майже у 2,5 рази. Найбільш заниженою експерти виявили вартість підприємств з газопостачання та газифікації (у 4,3-9,2 рази), ДК “Укртрансгаз” (3,08) та ВАТ “Укртранснафта” (3,03).
     
     На замовлення НАК “Нафтогаз України”, американською фірмою Miller&Lents згідно стандартів US Society of Petroleum Engineering (SPE) проведено оцінку запасів вуглеводнів Компанії. За її результатами достовірні запаси нафти складають 23,47 млн. т, природного газу – 211,96 млрд. куб. м. Прибуток від освоєння Компанією достовірних запасів оцінюється у $2,27 млрд.
     
     До консолідованої звітності НАК “Нафтогаз України” було включено 11 компаній, які у сукупності володіють більше 90% активів холдингу. Згідно висновків аудиторів, протягом 2003 року дохід Компанії від реалізації та транспортування нафти і газу виріс на 35%, а прибуток після оподаткування – більш ніж у 6 разів. Аудитори прогнозуть значне збільшення фінансових результатів НАК “Нафтогаз України”. У 2008 році виручка Компанії має скласти майже $75 млрд., прибуток до оподаткування (EBITA) – більше $21 млрд.
     
     Згідно з результатами аудиту Ernst&Young та Miller&Lents капіталізація НАК “Нафтогаз України” на 31 грудня 2003 року становить не менше $9,5 млрд. Завдяки проведенню аудиту згідно міжнародних стандартів Компанія вперше отримала звітність, яка дозволяє іноземним партнерам розглядати її як рівноцінного партнера та об’єкт для інвестицій. Це значно розширить можливості “Нафтогазу України” у співпраці з міжнародними структурами та сприятиме більш активній участі Компанії у закордонних проектах.
     
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1522 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1218
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика