Українські цукровари завершили виробничий сезон
Автор: Станислав Власенко Дата: 14.01.2017 07:45
Станом на 11 січня всі цукрові заводи завершили виробничий сезон. Всього, від початку виробництва виготовлено 2,008 млн т цукру з 13,66 млн т цукрового буряку. Виробничий сезон стартував 20 серпня, працювало 42 цукрові заводи. «Незважаючи на не дуже сприятливі погодні умови, українські виробники цукру все ж змогли виправдати наші прогнози і виготовити понад 2 млн т цукру, що майже на 40,5% більше за показник минулого року. Окрім того, цукрових буряків цьогоріч не тільки більше, вони і кращої якості — вищі як показники цукристості при прийманні, так і виходу цукру — 17,65% та 14,68% відповідно», — прокоментувала Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор». Загалом, цей рік видався досить сприятливим для виробників цукрового буряку та цукру. Через неврожай в Бразилії та Індії і сприятливу кон’юнктуру світового ринку, виробникам вдалось поставити на зовнішні ринки майже 470 тис. т цукру, основна маса якого поїхала в Шрі-Ланку, Грузію та Туніс: «З огляду на це, за нашими прогнозами в 2017 відбудеться збільшення площ під буряком та поступове повернення втрачених позицій у структурі посівів. Вже зараз є підтверджена інформація про збільшення посівів цієї культури від великих виробників», — пояснюють в «Укрцукрі». "Ще одним фактором, який буде грати важливу роль в 2017 р., є розширення «Радехівського цукру» (купівля 6 заводів в Тернопільській області, які раніше належали «Мрії») та наполеонівські плани із трикратного збільшення потужностей «Ukrainian Sugar Company». Адже забезпечення роботи цукрового заводу буряком потребує планомірної роботи і вже зараз проведення планування посівів та проведення переговорів із «давальцями». Також з огляду на вищезазначене, відбудеться зміна у розкладі найбільших виробників цукру -"Радехівський цукор" буде посилювати свої позиції", — розповідає Бутило. Слід відзначити, що такий «прорив» цукрової галузі пов’язаний не лише з дуже сприятливими світовими цінами, а й планомірним підвищенням якості цукру. Саме цьому питанню буде присвячений наступний рік, який ми розпочнемо з першого міжнародного конгресу для виробників та переробників цукрових буряків Sugar World 2016, що буде присвячений питанням підвищення якості цукрового буряку та цукру, а також говоритимемо про експортні перспективи як передумови нарощення виробничих потужностей.
|
Ваши комментарии
|
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь
О сервере
О проекте
Юмор
Работа
О нас
Earn&Play
Для контактов skype:noo.inc
|