Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Юлієвському промислу виповнилось 10 років
Автор: Станислав Власенко      Дата: 19.10.2004 19:44


     Працівники нафтогазової галузі Харківщини выдзначають 10-річчя з початку експлуатації Юліївського нафтогазоконденсатного родовища - одного з найбільших в Україні.
     
     Юліївське родовище є одним із наймолодших. Воно було відкрито у 1987 р. Дослідно-промислова експлуатація газоконденсатних покладів розпочата на ньому у 1994 р., нафтових покладів - у 2000 р. У 1997 році на промислі побудований технологічний комплекс із вилучення пропан-бутану потужністю 25 тис. тонн на рік. Паралельно побудована виробнича інфраструктура промислу: газопровід до Харкова, конденсатопровід до станції Мерчик, зовнішнє електропостачання, дороги.
     
     У 2003 р. ДК "Укргазвидобування" завершила роботи з реконструкції газопроводу-відводу "УКПГ Юліїввка - м. Богодухів - УКПГ Степова", що з'єднує Юліївське родовище з магістральним газопроводом Шебелінка-Полтава-Київ. Паралельно діючому газопроводу діаметром 273 мм була прокладена ще одна гілка діаметром 530 мм та довжиною 16 км. Це дозволило наростити видобуток на Юліївському й Шебелинському родовищах та забезпечити потреби Харкова у паливі протягом усього опалювального сезону. У 2003 році була введена в експлуатацію залізнична гілка довжиною 4,8 км, що дало можливість транспортувати газовий конденсат та пропан-бутан у залізничних цистернах безпосередньо з родовища.
     
     Подальший розвиток Юліївського родовища ускладнюється тим, що термін дії попередньої ліцензії на геологічне вивчення з дослідно-промислової експлуатації Юліївського НГКР закінчився. Вже майже півроку Державний комітет природних ресурсів не вирішує питання про видачу НАК "Нафтогаз України" нової ліцензії, що зриває подальшу промислової експлуатації родовища.
     
     „Навіть незважаючи на значну вичерпаність запасів, Юліївське родовище залишається одним з найбільш продуктивних на всій території України – зазначив директор ГПУ „Харківгазвидобування” Іван Дем’яненко. Сьогодні важко переоцінити його значення у забезпеченні газом не тільки Харківщини, але і всієї України”.
     
     Довідка: Розробку родовища веде газопромислове управління "Харківгазвидобування", що входить до складу дочірнього підприємства "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України". Загальні капітальні вкладення в Юліївське родовище складають близько 295 млн. грн. (у т.ч. пошуково-розвідувальне та експлуатаційне буріння - 123 млн. грн., облаштування та дослідно-промислову розробку - 172 млн. грн.).
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1897 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1256
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика