Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Твоё только то, что ты понял. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Укртелеком інвестував мільярд гривень у розвиток телекоммережі в 2016 році
Автор: Сергей Грищук      Дата: 24.02.2017 12:08


     Інвестувавши в 2016 році майже мільярд гривень у розвиток та найбільшу в своїй історії модернізацію мережі, Укртелеком отримав стабільній дохід і продемонстрував високу прибутковість роботи разом із збільшенням доходів від надання послуг інтернету
     
     З 2014 року Укртелеком стабільно забезпечує високі фінансові показники діяльності. За результатами 2016 року* дохід залишається стабільним – 6,636 млрд грн., EBITDA компанії склала 1,765 млрд грн., маржа EBITDA 26,6%.
     
     Компанія досягла чистого прибутку у 244 млн грн. Утім, на його розмір суттєво вплинуло зростання амортизаційних затрат, пов'язаних з переоцінкою основних фондів товариства. Вартість основних фондів збільшилась на 4,85 млрд грн., що призвело до росту амортизаційних витрат у 2016 році.
     
     Дохід від телекомунікаційних послуг залишається на рівні 2015 року – понад 6 млрд грн. Зберігається рівень доходу від телефонії та збільшуються доходи від інтернету. Послуг фіксованого телефонного зв’язку у 2016 році надано на суму близько 3,2 млрд грн. На кінець року компанія обслуговувала понад 5,7 млн абонентів.
     
     Доходи від надання послуг широкосмугового інтернету продовжують зростати та склали на кінець 2016 року 1,623 млрд грн, що на 12,4% більше, ніж роком раніше. Укртелеком обслуговує понад 1,6 млн користувачів, постійно розширюючи географію надання послуги. За 2016 рік інтернетизовано 170 населених пунктів. Загалом інтернет від Укртелекому є у майже 2130 містах і селах країни. Своїм абонентам компанія пропонує й сучасну послугу «Інтерактивне TV», кількість користувачів якої збільшилася майже на 50%, сягнувши понад 95 тисяч.
     
     Для бізнес-сегменту минулого року компанія представила нову пропозицію – «хмарні» сервіси в ЄС. Фізично Дата-Центр «Dattum» розташовано в м. Рига (Латвійська республіка, ЄС), але договір щодо надання послуги підписується з Укртелекомом.
     
     За 2016 рік кількість підключень до послуги «Хмарна АТС» зросла втричі й сягнула 6 300 ліній.
     
     Компанія реалізувала низку проектів щодо будівництва волоконно-оптичних ліній зв’язку для національних торгівельних мереж, фінансових установ, а також ТРЦ в обласних центрах України.
     
     Порівняно з попереднім роком майже вчетверо зросли інвестиції у розвиток телекомунікаційної інфраструктури та склали 954 млн грн. Укртелеком реалізує масштабний проект з технічної модернізації своєї мережі у шести найбільших містах – Києві, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі та Львові. Ємність модернізованої мережі вже складає 100 тисяч ліній. Оновлена мережа Укртелекому забезпечує клієнтів швидкісним інтернетом, цифровою телефонією та низкою сучасних сервісів.
     
     «Минулого року інвестиції у розвиток Укртелекому сягнули майже мільярда гривень, що в рази більше, ніж у попередні періоди. Більша частина цих вкладень припадає на масштабні проекти з модернізації мережі в найбільших містах країни, що є вкрай необхідним для забезпечення конкурентоспроможності Укртелекому в майбутньому», – відзначив Юрій Курмаз, директор ПАТ «Укртелеком», коментуючи результати діяльності.
     
     У 2016 році Укртелеком перерахував понад 1,7 млрд грн податків до бюджетів усіх рівнів.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 947 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 12901
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика