Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Український часник є цікавою нішевою культурою з великим експортним потенціалом
Автор: Александр Михайленко      Дата: 09.03.2017 08:16


     Розвивати виробництво часнику можна майже по всій території України, але для цього має відбутись «переформатування» цієї галузі, включаючи розвиток промислового виробництва даної культури з відповідними технологіями для забезпечення товарної якості та вигляду продукту.
     Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Другого форуму часниководів UkrUP «Часниковий навігатор. Весна 2017».
     «У 2016 році було вироблено 183 тис. тонн часнику в Україні, а посівні площі склали майже 21 тис. га. Але головною проблемою цієї підгалузі сьогодні є те, що понад 70% часнику виробляється в присадибних господарства. Як наслідок, Україна забезпечує потреби внутрішнього ринку лише на 10%, а на 90% — ми на сьогодні залежні від імпорту», — зазначила заступник Міністра та додала, що Китай сьогодні є країною — лідером, з якої імпортують часник як Україна, так і інші країни.
     Ольга Трофімцева підкреслила, що одним з головних завдань для Мінагрополітики сьогодні є диверсифікація українського аграрного виробництва та експорту. Тому такі культури як часник є важливими з точки зору розвитку виробництва нішевих культур малими та середніми виробниками.
     «Незважаючи на те, що виробництво часнику є досить кропітким процесом, але при дотриманні технологій та агрономічних вимог, а також при коректному зберіганні, ця культура є дуже рентабельною», — розповіла Ольга Трофімцева.
     За її словами, у 2016 році було експортовано 195 тонн часнику, що є рекордом. 75 тонн було поставлено до країн Європейського Союзу. Заступник Міністра нагадала, що Україна має квоту обсягом 500 тонн на безмитний імпорт українського часнику європейськими країнами, яка поки що не вибирається через недостатню пропозицію.
     На думку заступника Міністра, успішне виробництво цієї культури та розвиток експорту до країн залежать від здатності виробників об’єднуватись для забезпечення інвестицій у технологічне виробництво, зберігання та формування товарних партій.
     «Представникам цього бізнесу необхідно об’єднуватись у кооперативи. Задля відстоювання своїх інтересів та ефективного налагодження прямих контактів з потенційними покупцями»,- резюмувала Ольга Трофімцева.
     Довідково:
     В Україні найбільше часнику було вироблено в 2016 році господарствами Вінницької — 21,1 тис. тонн, Одеської — 19,0 тис. тонн, Полтавської — 15 тис. тонн, Донецької — 12 тис. тонн, Хмельницької — 10,0 тис. тонн, Львівської — 8,65 тис. тонн та Рівненської області — 8,1 тис. тонн.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 966 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13165
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика