Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

земельна реформа, безпечність продуктів та органічний ринок - пріоритети розвитку АПК до 2020 року
Автор: Сергей Грищук      Дата: 03.04.2017 18:23


     Земельна реформа, безпека та якість харчових продуктів, розвиток органічного виробництва були визначені основними напрямками АПК в рамках проекту «Про затвердження середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року та плану пріоритетних дій Уряду на 2017 рік». Цей план був ухвалений сьогодні, 3 квітня, на засіданні Кабінету Міністрів України.
     «Сьогодні всі реформи, всі дії, які ми робимо, направлені на інтереси простих українців. Окрім земельної реформи, великий акцент ми робимо на безпеку та якість харчових продуктів, що стане запорукою підвищення експортного потенціалу України. Також ми активно працюємо над розвитком органічного ринку», — наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.
     У розрізі земельної реформи має бути здійснене законодавче забезпечення земельного ринку за моделлю, визначеного шляхом національного обговорення та спрощення процедури реєстрації земельних ділянок. Особливу увагу буде приділено тому, що земля має належати українцям (фізичним особам), а не юридичним особам, іноземцям чи агрохолдингам.
     Також заплановано удосконалення механізмів стимулювання розвитку агропромислового комплексу. Це має здійснюватися за рахунок забезпечення продовольчої безпеки, прогнозованості та стабільності товарних ринків шляхом підвищення конкурентоспроможності малих і середніх сільгоспвиробників.
     «В рамках аграрного сектору ми вже зробили конкретні зміни в контексті держпідтримки аграріїв. Це 5 років підтримки в рамках 1% виробництва валової продукції сільського господарства. Також буде зроблено акцент на збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю та на диверсифікації бізнес-можливостей в АПК», — прокоментував Міністр.
     У питанні підвищення якості та безпечності харчових продуктів, продовжиться робота із гармонізації національного законодавства до європейських стандартів, Директив та Регламентів ЄС. Зокрема, це стосується сфери ветеринарної та фітосанітарної безпеки.
     Розвиток органічного ринку має бути забезпечений за рахунок належного державного контролю у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Це має спростити вихід української «органіки» на зарубіжні ринки та надати можливість розвивати експортний потенціал у цій сфері.
     «Вперше в нас з’явився розвиток органічного ринку. Це той ефективний шлях, який дуже зараз популярний в світі. Я думаю, український агропромисловий сектор може досягнути дуже гарних результатів у органіці», — зазначив Тарас Кутовий.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 909 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13487
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика