Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У березні відбулося світове зниження цін на продукти харчування, включно з цінами на цукор та рослинні олії
Автор: Сергей Грищук      Дата: 08.04.2017 00:22


     відповідно до досліджень ФАО, світові ціни на продовольство знизилися через наявні великі запаси і прогнози високих врожаїв. Індекс цін на продовольство ФАО в березні складає близько 171 пунктів. Слід зазначити, що даний індекс менший на 2,8 % в порівнянні з попереднім місяцем, втім вищий на 13,4 % порівняно з минулим роком.
     
     Індекс цін на продовольство ФАО є зваженим торговим індексом, що демонструє результат моніторингу цін на п’ять основних груп продовольчих товарів на міжнародному ринку.
     
     ФАО також опублікувала свій перший річний прогноз щодо світових запасів зернових та відповідного попиту, очікуючи, що це буде «ще один відносно спокійний сезон на ринку» з майже рекордними запасами зерна.
     
     Ціни на м’ясо є винятком з загальної тенденції
     
     Індекс цін на зернові ФАО знизився на 1,8 % в лютому, що в основному зумовлено падінням ціни на пшеницю та кукурудзу. Тепер даний індекс знаходиться приблизно нарівні зі значенням березня 2016 року.
     
     Індекс цін на рослинні олії ФАО знизився на 6,2 % цього місяця. Ціни на пальмову та соєві олії впали в березні в контексті позитивного прогнозу виробництва, в той час як ціни на рапсову та соняшникову олії також знизилися через вищі аніж очікувалося запаси.
     
     Індекс цін на цукор ФАО знизився на 10,9 % і досягнув найнижчого рівня з травня 2016 року. Це відбулося на тлі слабкого попиту і очікувань стабільного постачання з Бразилії, що поширюється на світові ринки в результаті сильних врожаїв і уповільнення внутрішнього споживання продуктів виробництва біоетанолу.
     
     Нестабільні поставки молока привели до зниження Індексу цін на молочні продукти ФАО на 2,3 %, втім він залишається значно вищим аніж торік.
     
     Індекс цін на м’ясні продукти ФАО зріс на 0,7 %, що зумовлено зростанням попиту на імпорт м’яса великої рогатої худоби та свинини з Азії.
     
     Перші прогнози ФАО щодо ринку зернових в 2017/18
     
     Світове виробництво зернових у 2017 році прогнозується на рівні 2 597 млн тон, всього 9 млн тон не вистачає для встановлення рекорду, встановленого в 2016 році. Дана інформація відповідає останньому звіту щодо рівнів попиту та пропозиції на ринку зернових.
     
     Перші прогнози ФАО щодо сезонних кліматичних умов в найближчі місяці та того, як фермери вирішуватимуть яку сільськогосподарську культуру посіяти в невизначених цінових умовах
     
     Невелике зниження в порівнянні з 2016 роком пов’язано з очікуваним скороченням світового виробництва пшениці — у 2017 році передбачається падіння на 2,7 % до 740 млн тон — в основному по причині скорочень посівних площ у Австралії, Канаді та Сполучених Штатах в результаті цінових коливань.
     
     З іншого боку , очікується, що загальний обсяг виробництва кормового зерна в 2017 році зросте умовно до нового рекордного рівня в 1 353 млн тонн, що відбудеться завдяки сплеску виробництва в Бразилії та Аргентині, а також відновленню виробництва в Південній Африці після торішньої посухи.
     
     Світове виробництво рису зросте на 1,0 % до 504 мільйонів тон, а більша кількість посадок в Індії та Індонезії, поряд з більшими територіями в Бразилії та Китаї, мають вдосталь компенсувати скорочення в інших країнах, в тому числі в постраждалій від посухи Шрі-Ланці.
     
     Управління запасами зернових
     
     Очікується, що глобальне використання зернових зросте лише на 0,8 % в 2017 році , що відповідатиме 2 597 млн тон. Уповільнення від торішніх темпів (2,2%) відображає зниження темпів використання зерна для корму для тварин, а також для виробництва біопалива, такого як етанол.
     
     Відповідно до прогнозів виробництва та споживання, перший прогноз ФАО для світових запасів зернових у кінці 2017/18 зазначає 680 млн тон. Тобто йдеться про зменшення всього на 2 млн. тон у порівнянні з попереднім сезоном, що свідчить про незмінне глобальне співвідношення запасів та кількості, необхідної для споживання на комфортному рівні 25,4 %.
     
     Очікується, що запаси пшениці зростуть на 2,5 % і досягнуть нового максимуму в 246,6 млн тон, в той час як запаси кукурудзи, ймовірно, знизяться на 4 % до 207 млн. тон . Дані зміни викликані великими посадками в Китаї та запасами у США. Світові запаси рису, згідно з прогнозами, залишаться в цілому стабільними та складуть 170 млн тон.
     
     
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 888 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13576
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика