Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Обсяг світового ринку штучної трави складе більше 2 мільярдів доларів до 2021 року
Автор: Александр Михайленко      Дата: 17.04.2017 21:24


     В останньому звіті TechNavio, провідної дослідницької компанії глобальних ринків, який було оприлюднено у Лондоні в березні 2017 року, прогнозні дані щодо ринку штучної трави покращено порівняно з минулорічним звітом. Прогнозний середньорічний темп росту даного ринку (CAGR-Compound Annual Growth Rate) збільшився з 12% до 13%. Таким чином, обсяг ринку штучного трав’яного покриття перевищить 2,3 мільярди доларів до 2021 року.
     
     Регіон EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) є найбільшим ринком штучної трави у світі. Очікується, що його розмір складе близько 800 мільйонів доларів до 2019 року. Штучне покриття вже використовується на відбіркових матчах Чемпіонату Європи з футболу і на матчах Ліги чемпіонів УЄФА. Щороку в Європі близько 5000 спортивних полів обладнуються штучною травою. Зокрема, у Німеччині муніципалітети, футбольні клуби та Бундесліга відмічають зростання кількості встановлених полів зі штучною травою.
     За словами Андрія Окунського, директора компанії «ФФУ Продакшн», першого в Україні заводу з виготовлення штучної трави, потенційна місткість українського ринку складає понад 500 000 кв.м., або більше 7,5 мільйонів євро.
     «Ми маємо величезні перспективи росту, — переконує Андрій Окунський. — У всьому світі кількість полів зі штучною травою щороку збільшується. Це чиста логіка: штучну траву не потрібно стригти, підживлювати, забезпечувати сонячним світлом. У довгостроковій перспективі штучні газони — набагато економніші, порівняно з натуральними».
     У світових масштабах особливо важливим є те, що штучне покриття дозволяє зберігати водні ресурси. Наприклад, у США на поле з натуральним газоном розміром у 70 квадратних метрів щороку витрачається близько 170 000 літрів води. В українських реаліях до 40 000 літрів води йде лише на один полив професійного футбольного поля. Для посушливих регіонів штучне покриття є особливо вигідним, якщо не єдиним, варіантом для спортивної інфраструктури.
     За словами експерта, вітчизняний ринок штучної трави буде зростати не тільки за рахунок спортивних полів, а ще й за рахунок штучного трав’яного покриття для дозвілля та озеленення. Саме цей сегмент, хоч і не є на даний момент найбільшим, демонструє у світі високі темпи росту.
     «Наш завод зможе забезпечити як потреби України, так і потреби інших країн, — відмічає директор «ФФУ Продакшн», — У нас є можливість виготовляти штучну траву третього покоління, а це найсучасніше рішення, на яке є попит в усьому світі».
     У звіті TechNavio ринком, що найшвидше зростає, названо Азійсько-Тихоокеанський регіон. У «ФФУ Продакшн» не виключають можливостей у майбутньому працювати і на експорт, як в Європу, так і в Азію.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 923 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13669
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика