Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Виробництво нішевої продукції відкриває можливість для маленького виробника стати великим гравцем
Автор: Сергей Грищук      Дата: 21.04.2017 14:30


     Вирощування та переробка нішевих культур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого виступу на конференції «Нішеві культури».
     «Нішеві культури, до яких ми відносимо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи та ягоди, або свіжу зелень чи часник, мають на сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва. Перевага полягає в тому, що в цих нішах поки що відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності», — наголосила Ольга Трофімцева.
     За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва, тому що це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.
     «Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, в свою чергу, може стати великим шансом виходу і на європейські ринки за сприяння цих мереж. Але я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», — зауважила заступник Міністра.
     Ольга Трофімцева розповіла, що серед пріоритетів Мінагрополітики є диверсифікація українського аграрного експорту. Також міністерство все більше переорієнтовує інструменти державної підтримки на малого та середнього виробника.
     «Нішеві культури, на моє особисте переконання, є сьогодні цікавим, перспективним, прибутковим напрямком розвитку агробізнесу якраз в сегменті малих та середніх компаній. Ми, з боку міністерства, в тісній співпраці з профільними асоціаціями, будемо надавати всебічну підтримку — від інформаційної до організаційної та іншої для успішної роботи наших виробників та експортерів як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках», — резюмувала заступник Міністра.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 821 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13722
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика