Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Посів цукрових буряків вийшов на фінішну пряму
Автор: Сергей Грищук      Дата: 24.04.2017 21:16


     За три тижні посівної аграрії засіяли 274,1 тис га, що на 1,8% більше ніж на 20 квітня 2016 року.
     
     Найбільші площі засіяли «солодкими» коренями на Вінниччині ( 54,5 тис га), Полтавщині (36,1 тис га), Хмельниччині (34,5 тис га) та Тернопільщині (22,5 тис га). Збільшення посівних площ в цьому році можна спостерігати в Черкаській та Полтавській області. В Харківській та Полтавській областях господарства значно відстають в посівних роботах, причиною стало різке погіршення метеорологічних умов.
     
     «Несподіваний удар аграріям нанесла погода, балканський циклон замість весняного тепла приніс сніг та заморозки, чим зіпсували настрій аграріям в період завершення посіву цукрових буряків. Така погода, безумовно, чинить негативний вплив на посіви та сходи рослин. В найбільшій зоні ризику Харківська, Черкаська, Вінницька, Дніпропетровська, Львівська та Тернопільська області», — прокоментував Василь Долінський, аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор».
     
     Агрономи-фахівці зазначають, що цукрові буряки можуть витримувати зниження температури до -3*С, але причиною хвилювань є те, що низька температура ґрунту протягом довгого часу гальмує розвиток насіння, а щойно розтанувший сніг може стати причиною замерзання льодяної кірки та вимерзання посівів. В регіонах, де сонце встигло добре прогріти ґрунт, про це не варто хвилюватись.
     
     Крім цього, така холодна весна може спричинити збільшенню цвітушних рослин на полях (цвітушність — це відхилення від дворічного циклу розвитку буряків, при якому утворення квітконосних пагонів відбувається в перший рік життя).
     
     «Наразі, ще досить рано говорити про значні втрати посівів від вимерзання чи значного падіння густоти рослин, реальні збитки можна буде побачити після перших 5–7 днів потепління. Можливо, деякі господарства будуть змушені пересівати свої бурякові лани. Низка господарств призупинила посівну кампанію, так як Гідрометцентр обіцяє потепління з 26 квітня», — пояснює Долінський.
     Нагадаємо, за оцінками аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» площі під цукровими буряками зростуть щонайменше на 12% та в результаті складуть 330–350 тис. га.
     
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 913 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13745
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика