Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Співпраця України та Угорщини в аграрній сфері стає все більш результативною
Автор: Сергей Грищук      Дата: 24.04.2017 21:16


     Наші країни мають розвинені аграрні сектори та мають багато напрямків для створення спільних цікавих проектів, а також ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі.
     Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева в рамках україно-угорського аграрного бізнес-форуму, який було проведено 21-го квітня, в угорському місті Кішварда.
     
     З угорської сторони прийняли участь Міністр національного розвитку Угорщини Міклош Шестак, Державний секретар з питань державних земель Міністерства землеробства Угорщини Мартон Орш Бітай та ,її поважність, Посол України в Угорщині пані Любов Непоп.
     «Наші країни є сусідами, тому особливе значення має прикордонне співробітництво в аграрній сфері. Як Угорщина, так і Україна мають добре розвинені аграрні сектори, а тому існує чимало цікавих напрямків для спільних проектів та ніш для збільшення обсягів двосторонньої торгівлі», — заявила Ольга Трофімцева.
     Під час зустрічей, проведених в рамках форуму, сторони обговорили можливості розширення двостороннього співробітництва в прикордонних регіонах, в тому числі завдяки програмі уряду Угорщини для угорців, які проживають на Закарпатті. Також іншими важливими темами для співпраці є виноробство, органічне сільське господарство та ветеринарія.
     «Маленьке містечко Кішварда зібрало сьогодні чимало учасників форуму та компанії з двох країн. Цей форум став, з одного боку, символом практичних кроків для розвитку наших відносин в аграрному секторі, а з іншого боку — дуже практичною платформою встановлення ділових стосунків між бізнесом. І я сподіваюсь, що сьогодні ми започаткували добру традицію проведення таких бізнес-форумів для наших компаній»,- наголосила Ольга Трофімцева.
     
     За 2016 рік сума товарообігу сільськогосподарської продукцією між двома країнами склала $121,5 млн. З яких експорт-$ 37,2 млн., а імпорт -$ 84,2 млн. Ключовими товарами експорту стали: залишки і відходи харчової промисловості -$10 млн; насіння олійних культур — $5,2 млн; шроти та інше -$ 3,3 млн; мед натуральний — $ 2,8 млн; олія — $ 2,2 млн; сіль — $ 1,7 млн; різні інші харчові продукти — $ 1,6 млн; какао-боби, шоколад — $1,3 млн. А імпорту: зернові злаки — $ 28,7 млн; залишки і відходи харчової промисловості — $ 17,1 млн; різні інші харчові продукти — $ 9,9 млн; живі тварини -$ 5,8 млн; насіння олійних культур — $ 4,7 млн; продукти переробки овочів, плодів — $ 4,3 млн.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 867 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13746
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика