Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДИПЛОМАТИ ВІДЗНАЧИЛИ ІСТОРИЧНУ БЛИЗЬКІСТЬ КРАЇН НА ВИСТАВЦІ СТАРОВИННИХ КАРТ
Автор: Сергей Грищук      Дата: 08.05.2017 14:56


ДИПЛОМАТИ ВІДЗНАЧИЛИ ІСТОРИЧНУ БЛИЗЬКІСТЬ КРАЇН НА ВИСТАВЦІ СТАРОВИННИХ КАРТ      Виставка організована спільно з Державним архівом Київської області, Вишгородським історико-культурним заповідником та меценатом, колекціонером Дмитром Пірклом.
     
     Унікальні мапи були виготовлені у Польщі, Нідерландах, Німеччині, Франції та Швейцарії, а згодом Дмитро Піркл передав їх Вишгородському історико-культурному заповіднику. На них зображена територія історичної Київщини на різних етапах її розвитку.
     
     «Найстаріша та найунікальніша з представлених сьогодні – карта «Польща та Угорщина» відомих картографів Бернарда Ваповського з Польщі та Себастьяна Мюнстера з Німеччини, - розповіла директор Вишгородського історико-культурного заповідника Влада Литовченко. - Вона побачила світ у виданому в 1540 році в швейцарському Базелі картографічному атласі Корнелія Птоломея, що став основою для усіх географічних атласів новочасної Європи. На цій карті зображено Київ та Вишгород як замкове місто».
     
     Серед інших екземплярів – «Поштова мапа Київського намісництва» початку XIX ст., яка внесена до Національного культурного надбання як унікальний документ. Відвідувачам також представили карту «Кімерійський Босфор» 1665р. із зображенням території Тавро – Скіфія; «Землі Подолії» французьких картографів, на якій зображено землі Волині та Східного Поділля, а також річки Дніпро; «Азія» 1856р. із зображенням територій України, Китаю, Японії, Єгипту та ін.
     
     «Картами ми називаємо візуальні образи історичної пам’яті, - каже директор Державного архіву Київської області Софія Каменєва. – За допомогою карт можна мандрувати у часі та просторі наче машиною часу».
     
     На виставку завітали Надзвичайний і Повноважний посол Індії Манодж Кумар Бхарті, Надзвичайний і Повноважний посол Латвії Юрій Пойканс, заступник посла Польщі Рафал Вольскі, перший радник Посла Марокко та представники посольства Іраку. Дипломати відзначили близькість наших країн, а Посол Латвії висловив бажання організувати спільну виставку карт із зображенням територій Латвії та України.
     
     Як зазначають організатори, виставка триватиме місяць, а потім буде представлена в містах Київщини.
     
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 898 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13906
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика