Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Держрибагентство запрошує підприємців до освоєння квот на вилов морського окуня в океані
Автор: Александр Михайленко      Дата: 10.05.2017 15:16


     Україна володіє квотою на вилов морського окуня у обсязі 150 тонн на рік відповідно до членства в Організації з рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану для запасів НАФО (НАФО). Проте з 2006 по 2017 рік Україна не виловила жодної тонни цієї риби.
     
     Членство в організації коштує для України 42–44 тис. канадських доларів на рік. За 10 років без промислу держава витратила 420 тис. канадських доларів, що еквівалентно 311 тис. дол. США.
     
     За оцінкою фахівців Держрибагентства, промисел у даному регіоні підприємці не ведуть, оскільки для повноцінного промислового вилову у регіоні квота у 150 тонн є невеликою і вилов не має економічного змісту.
     
     «Держрибагентство намагається підвищити ефективність членства держави у НАФО та використання державних коштів. 10 років Україна витрачала кошти на членство, проте це не приносило користь ані підприємцям, ані споживачам, ані бюджету. Зважаючи на ряд об’єктивних факторів, отримання додаткової квоти для України на сьогодні є малоіморівним. Держрибагентство готове розглянути можливість збільшення квоти за рахунок переговорів та співпраці з країнами-учасниками НАФО, у разі зацікавленості підприємців у видобутку риби в зоні НАФО», ̶ повідомив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
     
     Закликаємо підприємців, зацікавлених у вилові риби в даному регіоні, звертатися з відповідними обґрунтованими пропозиціями та запитом до Відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Держрибагентства за номером телефону: ‎(044) 484 63 31 або: inter@darg.gov.ua.
     
     Довідково:
     
     НАФО є міжурядовою організацією з управління рибальством, що здійснюється на наукових засадах, в північно-західній частині Атлантичного океану. Організацію було створено 1979 року як правонаступника ICNAF (Міжнародна комісія з рибальства в Північно-Західній Атлантиці). Метою діяльності є сприяння раціональному використанню, управлінню та збереженню рибних ресурсів зони дії Конвенції НАФО шляхом консультацій і співпраці зі сторонами Конвенції.
     
     Членом НАФО Україна стала з 1999 року, після приєднання до Конвенції про майбутнє багатостороннє співробітництво в галузі рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану 1978 року (Закон України від 06.07.1999 № 831-XIV «Про приєднання України до Конвенції про майбутнє багатостороннє співробітництво в галузі рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану 1978 року»).
     
     Кожного року відбуваються засідання НАФО та її робочих органів з Науковим комітетом включно, у ході яких обговорюються результати проведення наукових робіт з оцінки запасів водних біоресурсів, питання регулювання промислу у північно-західній частині Атлантичного океану, встановлюються національні квоти вилову водних біоресурсів тощо. Квота виділяється безпосередньо державі-члену, тож судно, що веде промисел за цією квотою, має бути під прапором України. Восени 2016 року відбулося 38-е засідання НАФО, під час якого Україні було виділено квоту на вилов морського окуня у районі НАФО 3О у розмірі 150 т.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 985 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 13941
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика