Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Бог коварен, но незлонамерен. © Альберт Эйнштейн

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК “Газ України” розпочала обмеження газопостачання АЕК “Київенерго”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 03.02.2005 08:58


     У зв’язку з грубим порушенням АЕК «Київенерго» умов договору про постачання природного газу, зокрема, нездійснення повних розрахунків за спожите паливо, ДК «Газ України» доручила підприємству з газопостачання та газифікації «Київгаз» припинити газопостачання АЕК «Київенерго». Припинення постачання газу буде здійснюватись до повного погашення енергетиками заборгованості за спожитий газ.
     
     Протягом січня поточного року АЕК «Київенерго» спожила більше 424,4 млн. куб. м природного газу на суму понад 113,168 млн. грн., при цьому сплативши ДК “Газ України” лише 44,9 млн. грн., або 39,7% вартості спожитого природного газу. Враховуючи, що до тарифу за природний газ, спожитий у січні, входять зобов’язання з ПДВ – 14,8 млн. грн., які Компанія має негайно перерахувати до державного бюджету, та відрахування за послуги з транспортування газу – 24,2 млн. грн., реальна сума оплати газу склала всього 5,95 млн. грн., або 8% від спожитого обсягу.
     
      Заборгованість столичної енергокомпанії за безоплатно спожитий природний газ лише у січні поточного року склала понад 68,197 млн. грн. Загальний борг АЕК «Київенерго» за спожитий природний газ протягом 2004-2005 рр. перевищив 81,9 млн. грн. Протягом тривалого часу АЕК «Київенерго» є одним з найбільших боржників ДК «Газ України» за спожитий газ серед усіх споживачів в Україні.
     
     Відповідно до чинного порядку газопостачання ДК «Газ України» своєчасно повідомила АЕК «Київенерго» про необхідність самостійно припинити з 29 січня поточного року споживання природного газу. Проте станом на 2 лютого АЕК «Київенерго» продовжує ігнорувати це доручення і практикує несанкціоноване безлімітне споживання природного газу. За таких обставин Компанія змушена вдатися до жорстких заходів та припинити газопостачання столичній генерації.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1959 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1395
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика