Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Поліція охорони працює на службі у рейдерів, а влада їх покриває – Багіров
Автор: Костюк      Дата: 26.05.2017 20:54


Поліція охорони працює на службі у рейдерів, а влада їх покриває – Багіров      В прес-центрі Національної спілки журналістів України відбулася прес-конференція, на якій була оприлюднена схема злочинних дій рейдерів, які віджимають майно за допомогою співробітників ДСО (поліції охорони) та корумпованих держреєстраторів.
     
     Зокрема, на прикладі скандального захоплення Міжнародної Академії екології та медицини (МАЕМ) журналістам розповіли, як саме діють рейдери, і чому вони користуються повною безкарністю.
     
     Голова правління «Міжнародної Ліги захисту прав громадян України» Едуард Багіров нагадав присутнім історію захоплення МАЕМ, яка розпочалась у січні цього року.
     
     Читайте докладніше Хто і чому захопив МАЕМ:
     http://mair.in.ua/rosl%D1%96duvannya/xto-%D1%96-chomu-zaxopiv-maem.html
     
     Коли незаконно зміщений з посади ректор і засновник МАЕМ Михайло Салюта звернувся до Е.Багірова за допомогою, юристами організації було проведено ряд досліджень, та встановлено, що протоколи загальних зборів МАЕМ, на яких було змінено склад засновників та призначено новим ректором представницю рейдерів Ірину Дорошенко, були сфальшовані. Офіційна експертиза підтвердила факт підробки документів, печатки, підшивання до протоколів зайвих листів. Отже, нотаріус не мав жодного права їх завіряти.
     
     Дивним також виглядає той факт, коли пакет сфальшованих документів був спрямований до державного реєстратора Печерського району, тоді як МАЕМ знаходиться у Дарницькому.
     
     В результаті незаконних дій держреєстратора Панкової О.Є., МАЕМ опинилась під владою сторонніх людей, по суті злочинців, які розпочали тиск на викладачів та студентів, стали вимагати сплачувати гроші за навчання на новий рахунок, відкритий у ПриватБанку.
     
     За словами правозахисника, всі ці факти були викладені у заяві до Мін'юсту, який по закону має розглядати такі випадки і має повноваження відміняти незаконні дії державних реєстраторів. Відповідна комісія розглянула скаргу, і вивчивши всі обставини підтвердила факти підробки документів, щодо заволодіння правами на МАЕМ.
     
     20 квітня 2017 року вийшов наказ Міністерства юстиції за підписом заступника міністра з питань виконавчої служби Сергія Шкляра, що скасував незаконні зміни в державному реєстрі, які провела держреєстратор Панкова за вказівкою рейдерів.
     
     Проте, далі відбулись абсолютно незрозумілі речі.
     
     З’ясувалось, що в той час, коли комісія Мін'юсту вивчала документи та готувала свій висновок, рейдери звернулись до іншого корумпованого держреєстратора, який знову вніс незаконні зміни до держреєстру, і затвердив ректором ту саму Дорошенко.
     
     Читати докладніше: Новая схема мошенничества госрегистраторов полностью дискредитирует Минюст: http://n-v.com.ua/novaya-sxema-moshennichestva-gosregistratorov-polnostyu-diskreditiruet-minyust-bagirov/
     
     «Це якесь замкнуте коло, - говорить Багіров.- В той час, як одна рука відміняє, інша працює на рейдерів. Комісія відмінила одне незаконне втручання у держреєстр, але інший держреєстратор тишком-нишком вніс нові зміни, на які рішення комісії вже не розповсюджується. І немає жодної можливості припинити цей правовий безлад.Таким чином втратити своє майно може будь-хто і не зможе нічогоз цим зробити.
     
     Ми подали повторну скаргу на ці дії, але Мін`юст затягує розгляд питання. Керівник департаменту нотаріату Гайдук відмовився зі мною зустрічатись, ховаються від журналістів і правозахисників також і інші чиновники. Але так не може продовжуватись – владу ми найняли, вона працює для нас за наші гроші, і ми знайдемо спосіб примусити їх виконувати свої обов’язки», - зазначив Багіров.
     
     Голова правління «Міжнародної Ліги захисту прав громадян України» повідомив, що з метою більш ефективного тиску на владу, була створена мобільна група у складі правозахисників, юристів, журналістів, за допомогою якої буде відбуватись контроль за діями чиновників.
     
     «Ми звернулись до Дарницької прокуратури, до процесуального прокурора, з вимогою вручити Ірині Дорошенко під підпис останній наказ Мін'юста, який затверджує її незаконність перебування на посаді ректора МАЕМ, і попередити її, що будь-які намагання вчиняти протиправні дії будуть каратись згідно діючого законодавства.
     
     Також у Дарницькому управлінні поліції старшому слідчому, в присутності журналістів, була вручена заява з вимогою завадити рейдерам незаконний вивід грошей з МАЕМ.
     
     Слід зазначити, що свої шахрайські маніпуляції рейдери проводять під охороною тітушок і, головне, під надійним прикриттям співробітників ДСО, які стали на бік рейдерів.
     
     За словами Багірова, поліція охорони не мала жодного права заходити на об’єкт та охороняти рейдерів, не пускаючи на територію МАЕМ ні журналістів, ні правозахисників.
     
     «Я особисто зустрічався з керівником ДСО генералом Будніком, якого давно знаю, з яким був у гарних стосунках, ми товаришували. Намагався переконати його у протиправності дій ДСО, в тому, що немає жодних підстав охороняти рейдерів, що це незаконно. Але він не захотів мене слухати, напевно в нього вже були свої домовленості з рейдерами. Я зустрічався з підприємцями – по всій Україні поліція охорони працює на рейдерів, віджимає майно в людей. За останній період я чув про кілька десятків таких випадків - це вже система», - розповів Е.Багіров.
     
     Правозахисник підкреслив, що ситуація в Україні дуже напружена, а правовий безлад, корумпованість чиновників і правоохоронних органів ведуть країну в прірву. І, якщо влада цього не зрозуміє, якщо не змінить відношення до своїх обов`язків – то дуже швидко втратить свої крісла, або, швидше всього, змінить їх на нари.
     


Автор: Костюк прочтений: 438 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14085
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика