Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Питання електронного цифрового підпису та генерації відкритих та особистих ключів
Автор: Сергей Грищук      Дата: 29.05.2017 11:17


     Питання електронного цифрового підпису та генерації відкритих та особистих ключів розглядалися під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»
     
     Днями, за участі начальника відділу реєстрації користувачів при Головному управлінні ДФС у Дніпропетровській області управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДФС Юрія Ткача було проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Надання у користування засобів електронного цифрового підпису та допомоги при генерації відкритих та особистих ключів».
     Під час проведення заходу, платникам податків надані відповіді на наступні питання:
     
     Питання 1. Доброго дня. Де можна ознайомитись з інформацією щодо режиму роботи, розміщення віддалених пунктів реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту (далі — АЦСК ІДД) та переліком документів, необхідних для отримання посилених сертифікатів ключів?
     Відповідь. Добрий день. Детальну інформацію щодо режиму роботи, розміщення віддалених пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД можна отримати на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД (acskidd.gov.ua/головна /"Контакти").
     Перелік документів, необхідних для отримання посилених сертифікатів ключів, наведено в розділі «Підготовка документів та реєстрація», розміщеного на офіційному інформаційному ресурсі АЦСК ІДД acskidd.gov.ua/головна/"Реєстрація користувачів".
     
     Питання 2. Скажіть, будь — ласка, чи потрібно скасовувати сертифікати ЕЦП та отримувати нові у разі зміни відомостей, зазначених у посиленому сертифікаті, в т. ч. найменування юридичної особи?
     Відповідь. У разі зміни відомостей, зазначених у посиленому сертифікаті, в тому числі найменування юридичної особи, платнику необхідно скасувати посилені сертифікати ЕЦП (з попередніми відомостями, зазначеними у посиленому сертифікаті) та сформувати нові посилені сертифікати з актуальними даними клієнта.
     
     Питання 3. Хочу запитати. Де можна отримати форми заяв для блокування, скасування та поновлення посиленого сертифiката відкритого ключа?
     Відповідь. Форми заяв на блокування, скасування та поновлення посиленого сертифіката відкритого ключа знаходяться на веб — сайті АЦСК ІДД www.acskidd.gov.ua в розділах «Форми документів» та «Блокування, поновлення, скасування сертифікатів».
     
     Питання 4. В мене таке питання: На яку електронну адресу необхідно відправляти договір «Про визнання електронних документів» з ДФС України?
     Відповідь. Централізоване подання звітності та договору «Про визнання електронних документів» засобами телекомунікаційного зв’язку здійснюється на електронну адресу zvit@sta.gov.ua.
     
     Питання 5. Як перевірити статус сертифіката ЕЦП (чинний, заблокований, скасований)?
     Відповідь. Перевірити статус посиленого сертифіката можна за допомогою надійного засобу електронного цифрового підпису «ІІТ Користувач ЦСК-1», який можна завантажити на офіційному інформаційному ресурсі Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (http://www.acskidd.gov.ua) у розділі «Програмне забезпечення», вкладка «Надійні засоби електронного цифрового підпису».
     
     Питання 6. Як завантажити власний посилений сертифікат відкритого ключа?
     Відповідь. Посилені сертифікати відкритих ключів необхідно завантажити на персональний комп’ютер користувача з розділу «Пошук сертифікатів» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД (www.acskidd.gov.ua) використовуючи поля «Код ЄДРПОУ»/"Код платника податків". Сертифікати зазвичай зберігаються у каталозі «MyCertificatesandCRLs» локального диску «С:», або можна обрати для цього інший каталог, який у подальшому буде використовуватись в якості файлового сховища.
     
     Питання 7. Яким чином можна перевірити наявність особистого ключа ЕЦП на носії?
     Відповідь. Для перевірки наявності особистого ключа електронного цифрового підпису на носії необхідно включити функцію перегляду прихованих файлів. Результатом перевірки є відображення файлу «Key-6.dat». При цьому для належної роботи особистого ключа електронного цифрового підпису змінювати ім’я зазначеного файлу забороняється.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 854 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14125
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика