Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Заборона на ввезення незареєстрованих пестицидів не дає українським аграріям використовувати передові технології
Автор: Олег Баль      Дата: 28.06.2017 02:51


     Статтею 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» передбачено, що завозити та застосовувати незареєстровані в Україні пестициди можна лише за умови їх державної реєстрації в країні, де вони виробляються, але така норма позбавляє українських аграріїв найбільш сучасних та інноваційних продуктів.
     
     Таку думку висловив голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ, народний депутат Олег Кулініч, коментуючи поданий ним законопроект №6606.
     
     «Через таку вимогу унеможливлюється доступ новітніх оригінальних засобів захисту рослин до державних випробувань та подальшої реєстрації в Україні, а українські аграрії втрачають можливість використовувати передові технології», — зазначив Кулініч.
     
     Депутат вважає, що якийсь час тому цією забороною законодавство намагалося обмежити потрапляння в Україну неякісних або контрафактних засобів, але зараз на практиці ця норма, навпаки, має негативні наслідки.
     
     «Крім того, ця норма фактично є втручанням в законодавство іншої держави, адже питання реєстрації того чи іншого препарату, який виробляється за кордоном — це компетенція країни-виробника. Більше того, у самої країни-виробника може і не бути вимог щодо такої реєстрації, тож чому ми змушуємо іноземного виробника робити те, чого навіть не вимагає його національне законодавство?», — переконаний Кулініч.
     
     Також, зі слів Олега Кулініча, на практиці цю норму у ряді випадків неможливо виконати. Наприклад, коли у країні виготовлення такого препарату просто-напросто відсутні шкідники, хвороби чи сільськогосподарські культури, для яких такий препарат призначений. Відповідно, у країні-виробнику неможливо провести і польові дослідження такого препарату.


Автор: Олег Баль прочтений: 910 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14584
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика