Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Дніпровський осетровий завод випустив у пониззя Дніпра 1,5 млн малька осетрових
Автор: Сергей Грищук      Дата: 05.07.2017 21:27


     Дніпровський осетровий виробничо-експериментальний завод імені С. Т. Артющика, стратегічно важливе підприємство рибної галузі, зарибило пониззя річки Дніпро в районі Широкого Плеса Херсонської області червонокнижним видом осетрових видів риб — стерляддю. Зариблення здійснювалося у період з 27 червня по 03 липня 2017 року. У водойми було випущено 1,5 млн малька-цьоголітки. У порівнянні з минулим роком, в 2017 році план по зарибленню перевиконано на 29,93%. Діяльність заводу фінансується за рахунок державного бюджету.
     
     «План робіт з відтворення біоресурсів та вирощування рибопосадкового матеріалу на 2017 рік становив 1 млн 200 тис. екз. Завдяки впровадженню новітніх заходів та технологічних прийомів вдалося підвищити вихід личинок від ікри на 15 %», — повідомив директор «Виробничо-експериментального Дніпровського осетрового рибовідтворювального заводу імені академіка С. Т. Артющика» Віталій Плугатарьов.
     
     Віталій Плугатарьов проінформував, що колектив Дніпровського рибзаводу докладає значних зусиль для розвитку власного ремонтно-маточного поголів’я стерляді, що дозволяє щороку збільшувати кількість молоді, яка випускається в водойми загальнодержавного значення. Завод має намір і в наступні роки збільшувати виробничі показники з вирощування цьоголіток осетрових видів риб.
     
     Дніпровський осетровий виробничо-експериментальний завод імені С. Т. Артющика має особливе значення в рибному господарстві України, оскільки займається відтворенням осетрових видів риб, внесених до Червоної книги України. За період роботи Дніпровського рибзаводу у водойми загальнодержавного значення випущено понад 52 млн екз. молоді осетрових риб.
     
     З 2009 року стерлядь, один з видів осетрових видів риб, занесений до Червоної книги України. Вилов стерляді є суворо забороненим. За порушення правил рибальства передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім штрафу, порушнику нараховують шкоду за кожен незаконно виловлений екземпляр. Так, відповідно до постанови КМУ від 07.11.2012 №1030 «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)» компенсація за вилов 1 рибини стерляді складає 48 тис грн.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 832 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14683
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика