Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Когда власть захватывают грабители, мошенники и воры, то последующие грабежи осуществляются уже "по закону". ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Україна та Латвія активізують співпрацю в області АПК
Автор: Сергей Грищук      Дата: 22.07.2017 11:54


     Україна зацікавлена в розвитку співпраці з Латвією в контексті розробленого проекту Програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в області АПК на 2017–2018 рр. Зокрема, йдеться про адаптацію українського законодавства до норм ЄС, підтримку реформ, співпрацю в рибній галузі, ветеринарії та фітосанітарії, земельні відносини, науково-дослідне співробітництво та розвиток сільських територій.
     Питання двосторонньої співпраці були обговорені під час зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з Міністром сільського господарства Латвійської Республіки Янісом Дуклавсом сьогодні, 21 липня. У зустрічі також взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Держрибагентства та представники зі сторони Латвії.
     «Україна — важливий гравець у системі забезпечення світової продовольчої безпеки, тому ми всебічно вивчаємо міжнародний досвід з розвитку сільського господарства та запровадження відповідних реформ. Досвід Латвії є важливим для нас, зокрема у питаннях розвитку фермерства та кооперації, земельних відносин, заходах запобігання АЧС», — зазначив Максим Мартинюк.
     Перший заступник проінформував учасників зустрічі про хід реформ в Україні та основні пріоритети і показники розвитку українського АПК. У тому числі йшлося про реформування системи державної підтримки сільського господарства, завершення земельної реформи, розвиток органічного ринку, здійснення санітарних та фітосанітарних заходів.
     У свою чергу Міністр сільського господарства Латвійської Республіки Яніс Дуклавс запевнив, що латвійська сторона готова всіляко сприяти активізації співпраці у пріорітетних напрямах АПК. Він детально зупинився на латвійському досвіді у створенні кооперативів, у питаннях боротьби з АЧС, веденні лісового та рибного господарства.
     Також сторонами було обговорено можливість залучити спеціального радника уряду Латвії для консультативної допомоги щодо реалізації Програми двостороннього співробітництва.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 805 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14934
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика