Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У І півріччі 2017 року Україна збільшила експорт агропродовольчої продукції на 28% – Інститут аграрної економіки
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 25.07.2017 22:53


     За даними Державної служби статистики України, експорт агропродовольчої продукції у січні-червні 2017 року склав 8,77 млрд дол. США. Це майже на 2 млрд дол. США — тобто на 28% — перевищило відповідний показник I півріччя 2016 року, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.
     За його словами, визначальними позиціями у товарній структурі вітчизняного агропродовольчого експорту залишаються зернові культури, насіння олійних, олія (в основному, соняшникова) та продукти переробної промисловості. Їх сукупна частка становить 90% в аграрному експорті.
     Основними ринками збуту залишаються три регіони — країни Азії, Африки та ЄС. Загалом на них припадає близько 90% вартості українського експорту сільгосппродукції, зауважив науковець.
     Позицію основного імпортера вітчизняної агропродукції утримують азійські країни, які за січень-червень 2017 року закупили українського продовольства на 3,5 млрд дол. США, зазначив експерт. Частка Азії за цей період склала 39,8% від загального експорту аграрної продукції.
     Близько третини вітчизняного експорту сільгосппродукції — 31,8% — припадає на країни Європейського Союзу. За І півріччя 2017 року вони закупили українського продовольства на 2,8 млрд дол. США.
     Обсяги експорту до країн Африки склали 1,6 млрд дол. США — 18,2% від загального експорту аграрної продукції.
     Характерною ознакою I півріччя 2017 року стало збільшення обсягів поставок української агропродовольчої продукції до всіх основних регіонів, зауважив Микола Пугачов. Найбільші темпи росту експорту спостерігаються до країн Африки та ЄС.
     Намітилося пожвавлення експорту вітчизняної сільгосппродукції до країн СНД, у торгівлі з якими в останні роки спостерігалося стабільне падіння. Країни цього регіону за січень-червень 2017 року імпортували українського продовольства на 0,6 млрд дол. США, що склало 6,8% від загального експорту аграрної продукції.
     За результатами І півріччя 2017 року рейтинг країн — імпортерів вітчизняної агропродукції традиційно очолила Індія, яка закупила українського продовольства на 1035 млн дол. США.
     Друге місце утримує Єгипет, який імпортував з України сільгосппродукції на 862 млн дол. США.
     Значну виручку українські експортери отримали також з Нідерландів (589 млн дол. США), Іспанії (584 млн дол. США), Туреччини (485 млн дол. США), Італії (439 млн дол. США) та Китаю (435 млн дол. США).
     Ці сім країн забезпечили понад 50% доходів від експорту продукції агропромислового комплексу у І півріччі 2017 року, підсумував Микола Пугачов.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 939 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 14987
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика