Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Черкащині міжнародні експерти провели навчальний семінар щодо генетичних перспектив ВРХ в Україні
Автор: Олег Баль      Дата: 01.08.2017 22:15


На Черкащині міжнародні експерти провели навчальний семінар щодо генетичних перспектив ВРХ в Україні      20 липня в смт Маньківка Черкаської області відбувся навчальний семінар «Генетика ВРХ, як ключ до успіху», проведений міжнародної компанією «Альта Дженетикс». На захід прибуло близько 30 учасників з різних господарств усієї країни. Ветеринари, техніки штучного осіменіння, керівники господарств, спеціалісти з годівлі обговорили нагальні питання, що стосуються генетичного потенціалу великої рогатої худоби.
     
     Перед присутніми виступив консультант «Альта Дженетикс Україна» Роман Цикало з доповіддю «Як правильно читати картку бугая згідно оцінки Національної Голштинської Асоціації США». Він детально пояснив кожен пункт картки і звернув увагу на найважливіші моменти. Щоб обрати бугая, треба розуміти, як правильно розуміти показники, зокрема три основні блоки продуктивність, продуктивне довголіття, запліднення.
     Картка бугая складається з кількох блоків. Крім загальної інформації про ім’я бугая, країну походження, його батьків, номеру, дати народження, в картці містяться також дані про його екстер’єр, продуктивність, здоров’я (запліднювана здатність дочок, продуктивне довголіття, та легкість отелу). Тобто картка дає можливість ознайомитися з основними особливостями бугая і вибрати саме того, який підходить для конкретної ферми.
     
     Про генетичний план та стратегію доповідав Віталій Костюченко, директор з розвитку «Альта Дженетикс Україна». У глобальній генетичній компанії «Альта Дженетикс» нараховується 1100 бугаїв, які вирощуються в 6 країнах світу: Канада, Бразилія, Китай, Аргентина, Голандія, США. До України постачається генетичний матеріал з Канади та Америки. Різниця між канадською та американською селекцією полягає в тому, що Канада фокусується на екстер’єрі здоров’я, а Америка - на прибутку.
     
     Для успішного функціонування ферми дуже важливим є складання генетичного плану. Спеціалісти «Альта Дженетикс Україна» проводять консультації і допомагають скласти прогноз для кожного господарства індивідуально.
     Лорін Гремс, технічний консультант Alta Genetics Inc. (США) виступив з доповіддю «Нові тенденції та підходи у відтворенні ВРХ». Лорін поділився власним досвідом та відповів на запитання присутніх. Зокрема наголосив на тому, що проблеми на фермі виникають часто через відсутність менеджменту. Він порадив не боятися давати повноваження працівникам, можливість приймати рішення, але в той же час і нести відповідальність у разі виникнення проблем.
     
     Щодо відтворної здатності стада, то Міжнародний експерт порадив звертати особливу увагу на дотримання протоколів синхронізацуіі тп своєчасне виявлення тварин в охоті. Якщо ж виявити охоту не вдалося з якихось причин, то варто застосовувати схему синхронізації.
     Цікавим був і виступ Олега Ємця (ТОВ «Агрофірма ім. Горького», Дніпропетровська обл.), який у складі української делегації нещодавно відвідав американські ферми. Олег розповів про свої враження від ведення тваринницького бізнесу у США.
     
     Проведений семінар дав можливість фермерам і ветеринарам не тільки отримати нові знання з генетики та тваринництва взагалі, а й поспілкуватися між собою, поділитися власним досвідом. І, як відзначив, Віталій Костюченко, на заході зібралися найпрогресивніші фермери, які йдуть в ногу з часом, освоюють нові знання і впроваджують новітні технології.
     Подібні навчання проходитимуть по всій країні. Адже, як показує практика, рівень знань спеціалістів з питань генетики потребує підвищення.


Автор: Олег Баль прочтений: 999 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15051
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика