Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любовь, красота и действие спасут мир © древняя этрусская мудрость

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Озвучено прогнози цьогорічного врожаю зернових
Автор: Сергей Грищук      Дата: 06.08.2017 23:41


     4 серпня 2017 року, в Мінагрополітики під головуванням заступника Міністра Олени Ковальової відбулося чергове засідання робочої групи з питань функціонування зерна.
     У заході взяли участь керівники департаментів Мінагрополітики, ДФС, представники ПАТ «Укрзалізниця», учасники зернового ринку, представники профільних асоціацій та громадських об’єднань.
     «Потреби країни у продовольчому зерні, для кормових цілей та для переробної промисловості задовольняються повністю. Обсяг експорту буде перевищувати об’єм внутрішнього споживання», — зазначила заступник Міністра Олена Ковальова вітаючи присутніх.
     За попередніми даними з регіонів, прогноз валового збору зернових культур в Україні у 2017/2018 МР в залежності від погодних умов очікується на рівні від 60,2 до 63 млн тонн.
     Голова Української Зернової Асоціації Микола Горбачов також навів прогнозні показники, зазначивши, що УЗА цьогорічний урожай зернових оцінює на рівні 63,7 млн тонн, при цьому співвідношення пшениці 1–3 класу до 4–6 класу становить 60:40.
     Також у ході засідання були обговорені поточні питання, зокрема зустрічних перевірок при відшкодуванні ПДВ, що знайшло розуміння як у учасників ринку так і у представників ДФС. Сторони дійшли згоди продовжити конструктивний діалог щодо розв’язання проблемних питань у цій сфері.
     Представники ПАТ «Укрзалізниця» представили учасникам засідання «Автоматизовану систему управління пересилкою порожніх вагонів (зернових)», яка вже працює у тестовому режимі з 1 серпня поточного року.
     У ході зустрічі, учасників також було ознайомлено з проектом модернізації та удосконалення нормативно правових актів, що стосується зерна. З доповіддю з цього питання виступив Андрій Заблоцький, керівник сектору «Сільське господарство» Офісу ефективного регулювання (BRDO) при Мінекономрозвитку. Керівник сектору повідомив про напрями та завдання проекту, який покликаний розпочати процес напрацювань необхідних змін у чинному законодавстві щодо зерна у відповідність до сучасних викликів. Попередня презентація аналізу таких змін запланована на 8 вересня 2017 року.
     Довідково:
     Станом на 4 серпня вже зібрано 30,9 млн тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур з 8,2 млн га (85% від прогнозних 9,7 млн га) при середній врожайності 37,4 ц/га. Херсонська, Миколаївська та Кіровоградська області вже завершили збирання ранніх зернових.
     У розрізі культур зібрано:
     - пшениця — 22,0 млн тонн з 5,5 млн га (86% від 6,4 млн га) при середній урожайності 40,1 ц/га;
     - ячмінь — 7,4 млн тонн з 2,2 млн га (89% від 2,5 млн га) при середній урожайності 33,2 ц/га;
     - жито — 228 тис. тонн з 79 тис. га (47% від 169 тис. га) при урожайності 28,8 ц/га;
     - овес — 112 тис. тонн з 42 тис. га (21% від 198 тис. га) при урожайності 26,5 ц/га;
     - горох — 1,1 млн тонн з 399 тис. га (97% від 410 тис. га) при середній урожайності 26,4 ц/га.
     Крім того, зібрано 2,0 млн тонн зерна ріпаку з 736 тис. га (94% від 786 тис. га) при врожайності 27,4 ц/га.
     Найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур — у господарствах Хмельницької (55,8 ц/га), Івано-Франківської (52,9 ц/га), Львівської (49,6 ц/га), Чернівецької (48,6 ц/га), Вінницької (48,4 ц/га) та Тернопільської (48,4 ц/га) областей.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 652 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15108
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика