Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Гуманизм - оружие небожителей ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

На Херсонщині представили нові технології вирощування рису на крапельному зрошенні
Автор: Сергей Грищук      Дата: 16.08.2017 18:17


     Інноваційні підходи у вирощуванні рису на крапельному зрошенні були представлені на Дні поля, який відбувся в Інституті рису НААН України.
     
     У заході взяли участь представники агробізнесу з Херсонської, Миколаївської та Одеської областей, а також директор Департаменту землеробства та технічної політики в АПК Міністерства аграрної політики і продовольства України Володимир Топчій, директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Паливода, науковці.
     Інститут рису, розташований в с. Антонівка Скадовського району, є єдиною в Україні науково-дослідною установою, що спеціалізується на культурі рису. Сьогодні інститут займається пошуком найбільш ефективних і рентабельних технологій вирощування рису, в тому числі і на крапельному зрошенні.
     Представник міністерства Володимир Топчій зазначив, що питання вирощування рису дуже актуальне, адже рис за статистикою українці споживають найбільше серед інших круп. Він розповів, що останні три роки рисові площі в країні залишалися практично незмінними, на них вироблялося близько 70 тис. тонн рису, в той же час, приблизно 80 тис. тонн рису Україна імпортує щорічно.
     «Ми повинні наростити виробництво рису хоча б в два з половиною рази, щоб Україна не витрачала близько 30 млн. доларів щорічно на закупку рису за кордоном. Саме прихід нових технологій і нових рішень відкриває нові можливості для тих, хто займається виробництвом рису» — зазначив Володимир Топчій, високо оцінивши технологію вирощування рису на крапельному зрошенні, яка вивчається і поширюється саме з Херсонщини.
     Крім інновацій рисівництва, в інституті були представлені досліди з вирощування «на краплі» різних гібридів кукурудзи та сої.
     «Наше завдання — показати інноваційні рішення в зрошенні сільськогосподарських культур для підвищення ефективності агробізнесу» — зазначив директор Інституту рису Володимир Дудченко.
     За його словами, при традиційних методах вирощування, рис в основному вирощувався в монокультурі і це призводило до певних проблем. Зараз інститут готовий презентувати методи вирощування рису в сівозміні, в тому числі з кукурудзою і соєю. Також інститутом були проведені досліди з вирощування рису з крапельним поливом на раніше непродуктивних незрошуваних землях, які дали відмінні результати.
     Директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Паливода, зазначив, що рис — досить високорентабельна і затребувана культура, з якою можна виходити на експорт.
     «Я сподіваюся, що рис — стане брендовою культурою Херсонщини, як кавун, цибуля, томат. І в Херсонській області є всі можливості, щоб вийти з рисом на світовий рівень», — наголосив Олександр Паливода.
     Під час заходу агровиробники могли почути докладні описи дослідів вирощування культур в тих чи інших умовах і отримати від співробітників інституту професійні відповіді і поради стосовно агротехнології вирощування рису на крапельному зрошенні.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 584 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15208
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика