Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Нет ничего ценнее во вселенной, чем мысли и чувства. © Кир Булычев

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Закон про охорону українських пралісів підписано!
Автор: Сергей Грищук      Дата: 01.09.2017 16:35


     31 серпня Президент України підписав законопроект № 4480 щодо збереження пралісів. Це дуже важливий Закон, який допоможе зберегти стародавні українські ліси, де ще не відчутно впливу людини.
     
     Праліси та старовікові ліси — недоторкані ділянки, які існують і розвиваються під впливом природи. Завдяки цьому вони мають високу життєздатність, стійкі проти несприятливих впливів, забезпечують надзвичайно важливі екосистемні послуги (регулювання клімату, очищення води, утримання вуглецю, збереження унікального біорізноманіття та виняткових естетичних, еко-освітніх цінностей тощо), котрі не в змозі повноцінно надати господарські ліси. Після знищення, праліси неможливо відтворити.
     
     Експерти WWF в Україні вже кілька років ведуть роботу з ідентифікації старовікових лісів та пралісів Карпат, яка відбувається згідно розробленої WWF методики інвентаризації пралісів та старовікових лісів. Разом з іншими організаціями на початок 2017 року ідентифіковано більше 85 тис. га старовікових лісів включно з 54 тис. га пралісів. Ця інформація є доступною на мапі http://gis-wwf.com.ua/
     
     "Близько 30 тис. га пралісів перебувають у межах природо-заповідних територій та охороняються законом. Частина з них належить до об’єкту всесвітньої спадщини UNESCO «Букові праліси Карпат та давні букові ліси Німеччини». Інші ділянки розташовані у межах лісових господарств й до прийняття Закону №4480 не мали охоронного статусу, тож з підписанням Закону маємо реальний шанс порятунку цих фантастичних куточків природи. Закон потребуватиме подальшого дуже виваженого врегулювання багатьох аспектів, особливо що стосується природних лісів, і розробки відповідних підзаконних актів", — наголошує менеджер лісових проектів WWF в Україні Роман Волосянчук.
     
     Більше про WWF:
     Всесвітній фонд природи (WWF) — це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють більш ніж у 100 країнах за підтримки майже 5 мільйонів людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи — зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме у гармонії з природою, шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів та скорочення забруднення і марнотратного споживання.
     wwf.panda.org/ukraine


Автор: Сергей Грищук прочтений: 532 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15389
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика