Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА В ПИРОГОВІ
Автор: Станислав Власенко      Дата: 05.09.2017 14:07


ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА В ПИРОГОВІ      Восени після закінчення польових сільськогосподарських робіт розпочиналась весільна пора. Українське весілля – своєрідна народна драма з музикою, піснями, танцями, іграми та забавами. Це було не лише родинне свято, а й усієї громади. У весільних обрядах збереглися надзвичайно давні традиції у поєднанні з новими.
     
     Національний музей народної архітектури та побуту України запрошує на свято «Осінь весільна», яке відбудеться 9 - 10 вересня 2017 року.
     
     Відвідувачі музею зможуть познайомитись з побудовою весільного дійства, весільними чинами, весільною атрибутикою, послухати весльні пісні.
     
     9 вересня на експозиції "Поділля" відбудеться відтворення весільного обряду з Теплицького району Винничини. Народний аматорський колектив "Берегиня" (с. Орлівка), аматорський колектив "Цвіт папороті" (с. Соболівка), фольклорний колектив "Родина" (с. Метанівка), фольклорний колектив "Вертута" (смт. Теплик) подарують для відвідувачів незабутне, автентичне, яскраве українське весілля.
     
     На святі відвідувачам музею буде презентовано пілотний проект Міністерства юстиції України "Шлюб за добу", відповідно якому молода пара може зареєструвати шлюб протягом одного дня.
     
     Завдяки ГО "Українська асоціація інвілідів АТО" до святкового дійства долучаться ветерани АТО та їх наречені. Дане свято є надзвичайно позитивним методом психологічної реабілітації для наших воїнів.
     
     Новинкою цьогорічного свята є справжній розпис та шлюб закоханої пари! Не пропустіть можливість побачити традиційне подільське весілля.
     
     Початок свята о 13.00
     
     10 серпня 2017 року свято розпочнеться о 12.00 на експозиції "Середня Наддніпрянщина".
     
     На свято запрошені фольклорні колективи з Житомирщини, Чернігівщини, Київщини, Хмельниччини, Черкащини. Вони відтворять весільні обряди: дівич-вечір, розплітання коси молодої, викуп молодої, даровизна, снідання, перезва та інші. У програмі також вивчення українських народних танців, які були частиною весілля: ойра, кроков’як, млин та інших. На експозиції „Сільський майдан”, діятиме містечко майстрів.
     
     Приходьте любі гості, чекаємо, не пожалкуєте!
     
     - Їхати до музею від ст. М. Виставковий центр тролейбусом №11, або на маршрутці №496 від ст. м.Лук янівська


Автор: Станислав Власенко прочтений: 507 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15443
  Цена: 100 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика