Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Главное чудо - то, что мы живем. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Світове виробництво зернових може сягнути нового історичного максимуму, рівні споживання і запасів зростатимуть
Автор: Сергей Грищук      Дата: 08.09.2017 14:55


     Індекс продовольчих цін ФАО в серпні впав на 1,3% через зниження цін на пшеницю і фуражне зерно
     
     
     7 вересня 2017, Рим — Світові ціни на продовольство знизилися в серпні, що в основному обумовлено більш сприятливими прогнозами на врожай зернових культур і позитивними очікуваннями щодо рівня запасів.
     
     Індекс продовольчих цін ФАО знизився на 1,3 відсотка в порівнянні з липневим показником і склав в серпні 176,6 пункту.
     
     Зниження в значній мірі було обумовлено зниженням індексу цін на зернові на 5,4%, що відобразило різке падіння цін на пшеницю внаслідок поліпшення прогнозів по виробництву в чорноморському регіоні.
     
     ФАО підвищила свій прогноз по світовому виробництву зернових до 2 611 млн. тонн, що є рекордно високим показником. Відповідно до «Звіту щодо пропозиції зернових і попиту на зернові», який також було опубліковано сьогодні, очікується, що світові запаси зернових також досягнуть свого історичного максимуму до кінця сезонів у 2018 році.
     
     Нові оцінки відображають більш позитивні прогнози на урожай пшениці, пов’язані з очікуваним збільшенням виробництва в Російській Федерації, яке з надлишком перекриє зниження прогнозів по США і Канаді, а також нові прогнози на врожай кукурудзи і ячменю у бік підвищення в Бразилії і Російській Федерації. Згідно з прогнозами ФАО світове виробництво рису в 2017 році також досягне рекордно високого рівня.
     
     Помірне зниження цін
     
     Невелике зниження Індексу продовольчих цін ФАО в серпні перервало його безперервне зростання протягом трьох місяців поспіль. Незважаючи на це, індекс знаходиться на рівні 6 відсотків нижче свого значення роком раніше.
     
     Поряд з Індексом зернових, Індекс цін на м’ясо ФАО впав на 1,2 відсотка за місяць, а Індекс цін на цукор знизився на 1,7 відсотка внаслідок сприятливих прогнозів на урожай в провідних країнах-виробниках — Бразилії, Таїланді та Індії, а також ослаблення міжнародного попиту внаслідок високих тарифів, введених Китаєм і Індією.
     Однак Індекс цін на рослинні олії ФАО виріс на 2,5 відсотка, чому сприяло зростання котирувань на пальмову, соєву, рапсову і соняшникову олії.
     
     Індекс ціни молочних продуктів ФАО також зріс на 1,4 відсотка в порівнянні зі своїм липневим значенням, що обумовлено зростанням попиту на вершкове масло в Європі і Північній Америці.
     
     Різке збільшення світових запасів і товарообігу
     
     Новий прогноз ФАО також свідчить про зростання споживання зернових, особливо пшениці і рису, а попит на фуражні зернові в якості кормів для тварин, за прогнозами, досягне свого історичного максимуму.
     Незважаючи на це, очікується, що світові запаси зернових досягнуть рекордно високої позначки в 719 млн. тонн, що на 2 відсотки вище вже високого рівня при відкритті поточних сезонів. Очікується, що запаси пшениці в Російській Федерації та запаси кукурудзи в Бразилії значно збільшаться.
     
     Згідно з прогнозами, світовий товарообіг зерна збільшиться більш ніж на 2 відсотки, досягнувши 403 млн. тонн і нового історичного максимуму. ФАО переглянула свій прогноз у бік збільшення на 8 млн. тонн внаслідок зростання імпортного попиту з боку Китаю, Бразилії, Європейського союзу, Ісламської Республіки Іран і Мексики.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 584 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15489
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика