Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Зри в корень! © Козьма Прутков

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Ринок Індії – це великі можливості для українського агробізнесу
Автор: Сергей Грищук      Дата: 08.09.2017 14:56


     З 9 по 16 вересня відбудеться торговельна місія до Республіки Індія, а саме до м. Нью-Делі та Мумбаї. Робота над організацією цієї місії велась протягом багатьох місяців та була організована, як завжди, Міністерством економічного розвитку та торгівлі України, Офісом з просування експорту, за участі Міністерства аграрної політики та продовольства України та Держпродспоживслужби.
     Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева у своєму блозі в одному із інтернет-видань.
     «Ця країна була обрана нами не випадково. Індія є аграрно-індустріальною країною, що досить швидко розвивається. Наприклад, зростання ВВП у 2015 році склав 7,3%, але сільське господарство є не достатньо механізованим. Найцікавіше те, що Індія є одночасно великим аграрним виробником і аграрним імпортером. 30% від загального експорту української сирої соняшникової олії припадає саме на індійський ринок», — розповіла заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
     За її словами, ця країна вже посідає перше місце серед країн-імпортерів української аграрної продукції.
     «Наприклад, за результатами 2016 року, товарообіг сільськогосподарською продукцією між нашими країнами становив $1,683 млрд, з яких український експорт — $ 1,580 млрд. А вже за перше півріччя 2017 року Індія імпортувала наших товарів на $1,035 млрд», — зазначила Ольга Трофімцева.
     Вона також додала, що ключовими товарами українського аграрного експорту до Індії за цей період стали: олія — $807,690 млн, зернові культури — $187,5 млн, залишки та відходи харчової промисловості — $21,408 млн, овочі — $13,552 млн та тваринне масло — $1,276 млн.
     «Показники щодо торгівлі непогані, але в нас ще залишається цілий ряд аграрних товарів, де ми вбачаємо конкретні можливості для збільшення українського експорту до Індії. Згідно аналітичних досліджень, попитом на цьому ринку будуть, наприклад, користуватись молочна сироватка, овочі бобові сушені та волоські горіхи, олія соняшникова, свиріпова та ріпакова. Окрім цього, конкурентними там можуть бути українські соки, дріжджі, виноградні вина, спирт, висівки та кормове борошно, зернові культури та насіння олійних культур», — відмітила заступник Міністра з питань євроінтеграції.
     Ольга Трофімцева зауважила, що, незважаючи на те, що ринок Індії є непростим, активна робота в цьому напрямку на рівні уряду та бізнесу відкриватиме значні можливості для наших експортерів.
     «Якщо говорити саме про аграрний та харчовий сектори, Україну, нажаль, поки що недостатньо знають в Індії потенційні покупці нашої продукції. Тому основним завданням для нас з колегами під час торговельної місії буде саме інформування індійських партнерів про можливості торгівлі з Україною, про наші сильні сторони та конкурентні переваги у виробництві та експорті певних видів продукції», — розповіла Ольга Трофімцева.
     Заступник Міністра додала, що ця місія буде включати в себе багато В2В зустрічей для представників бізнесу обох сторін і важливі перемовини на урядовому рівні.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 641 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15491
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика