Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ДК «Газ України» занепокоєна випадками протидії заходам з обмеження газопостачання підприємств ТКЕ-боржників
Автор: Станислав Власенко      Дата: 12.04.2005 08:47


     ДК «Газ України» висловлює занепокоєння окремими випадками протидії заходам Компанії та підприємств з газопостачання та газифікації з обмеження або припинення газопостачання тим підприємствам, які не здійснюють погашення боргів і продовжують несанкціоноване споживання природного газу. Зокрема, у м. Бердичів Житомирської області після припинення газопостачання 19 котелень підприємства «Бердичівтеплоенерго» рішенням керівників міських органів влади було незаконно самовільно знято пломби з запірної апаратури та відновлено незаконне споживання газу. Борг «Бердичівтеплоенерго» перед Компанією у поточному році перевищив 1 млн. грн., а рівень розрахунків складає лише 60%. Аналогічна ситуація мала місце і в м. Ірпінь на Київщині.
     
     У зв’язку з незадовільним станом розрахунків підприємств комунальної теплоенергетики за спожитий у 2005 році природний газ працівники підприємств з газопостачання та газифікації з залученням фахівців ДК «Газ України» у квітні поточного року провели обмеження та відключення від систем газопостачання 125 котелень 30 найбільших підприємств комунальної теплоенергетики, що мають заборгованість перед ДК «Газ України». Було відключено, зокрема, котельні таких підприємств комунальної теплоенергетики, як «Павлоградтеплоенерго», «Донецьктеплокомуненерго», «Ужгородтеплокомуненерго», «Васильківтепломережа» (Київська область), «Первомайськвугілля», «Сєвєродонецьквугілля», «Лисичанськтепломережа», «Львівтеплоенерго», «Полтаватеплоенерго», «Енергокомплекс», «Тепло-сервіс» (м. Харків), «ПТМ Золотоніське» (Черкаська обл.), «Сіверянка» (Чернігівська обл.) та інших.
     
     З початку року станом на 7 квітня поточного року підприємства ТКЕ спожили 4 млрд. куб. м. природного газу вартістю 924 млн. грн. Загальний рівень розрахунків за спожитий з початку року природний газ склав 610 млн. грн., або 66%. Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики перед ДК «Газ України» з початку року становить 314,3 млн. грн., тоді як за весь 2004 рік – 349 млн. грн.
     
     Непідтверджене безоплатне споживання газу завдає значної матеріальної шкоди державі. Відтак ДК «Газ України» вживає заходів щодо активізації претензійно-позовної роботи з підприємствами ТКЕ-боржниками. З початку року за позовними заявами Компанії було порушено 84 судових справи стосовно підприємств-боржників на загальну суму понад 41 млн. грн. Матеріали стосовно тих підприємств, що не нададуть програми погашення заборгованості згідно з судовими рішеннями, передаватимуться до виконавчої служби.
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1523 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1562
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика