Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Будь-яка держава це невідворотньо виникаюча структура соціальних паразитів ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

У МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ ВІДКРИВСЯ ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ МОЛОДИХ УКРАЇНСЬКИХ ХУДОЖНИКІВ
Автор: Елена Рыбина      Дата: 29.09.2017 20:21


У МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ ВІДКРИВСЯ ПЕРШИЙ ФЕСТИВАЛЬ МОЛОДИХ УКРАЇНСЬКИХ ХУДОЖНИКІВ      Перший Фестиваль молодих українських художників презентували його засновники та організатори - Міністр культури України Євген Нищук, генеральний директор НКММК «Мистецький арсенал» Олеся Островська-Люта, генеральний директор Національного художнього музею України Юлія Литвинець та куратори проекту - Лізавета Герман, Марія Ланько, Катерина Філюк.
     
     «Для нас це важлива іміджева річ, адже державні інституції мають діяти в контексті того, що відбувається в світі. Збереження традиційної культури і культурної спадщини є пріоритетним завданням Міністерства культури, але дуже важливо дати можливість молодим митцям експериментувати, робити перформанси та нові цікаві проекти», - зазначив Євген Нищук.
     
     «В сучасному світі Мінкультури має стати тим комунікаційним майданчиком, який би підтримував актуальні мистецькі проекти. Тож, вперше Мінкультури стало засновником такого фестивалю, щоб допомогти в реалізації сучасного мислення і сучасного мистецтва. Зокрема, ми хочемо переорієнтувати свою увагу і вектор в культурній політиці, щоб звернути увагу на розвиток сучасного мистецтва».
     
     Генеральний директор НКММК «Мистецький арсенал» Олеся Островська-Люта розповіла про виникнення ідеї «Фестиваль молодих українських художників».
     
     «Існує багато премій для сучасних митців,але всі вони зосереджені в Києві, тому виникла ідея створити абсолютно новий проект, який би не був централізованим та був би спрямований на розвиток і підтримку не лише художників, а й кураторів. Це був виклик, але ми його з успіхом подолали. Нам цікаво навчатись працювати з молодими кураторами і молодими митцями».
     
     «Взяти участь в такому непересічному проекті – для нас це було викликом, ми багато співпрацюємо з різними інституціями, але це доволі традиційна співпраця. Ми ніколи не приймали участь в такому масштабному проекті, з такою кількістю молодих цікавих художників, зокрема, тісно не співпрацювали з молодими прогресивними кураторами», - розповідає Юлія Литвинець, генеральний директор Національного художнього музею України.
     
     «Я мрію про будівництво музею сучасного мистецтва і певною мірою це досвід, який дасть нам можливість побудувати цей музей, дасть можливість співпрацювати з неординарними художниками, з новими об’єктами, зовсім нетрадиційним для такого закладу, як НХМУ.
     Певною мірою, те що ми бачимо в цих залах - це наше майбутнє, яке не відбулося, тому, попри все, це геніальний досвід».
     
     Марія Ланько, кураторка проекту, відзначила особливості форми роботи з проектом.
     
     «Перед нами стояло багато викликів, але ми сприйняли це, як продуктивне обмеження і те, що відбувається сьогодні тому підтвердження. Фестиваль говорить не лише про зміст проектів митців, а й про форму роботу з ними. Робота над цим проектом - цікавий спосіб формування проектної співпраці різних інституцій та індивідів, адже саме завдяки цьому проект відбувся».
     
     Засновником Фестивалю молодих українських художників є Міністерство культури України. Мистецька подія відбуватиметься що два роки на базі різних українських інституцій культури у форматі бієнале. Цьогоріч його організаторами визначено НКММК «Мистецький арсенал» та Національний художній музей України, як інституції, що мають успішний досвід проведення заходів такого масштабу та можливість співфінансувати їх. Прагнучи, щоб такий досвід здобували інші інституції, Мінкультури планує передати естафету організатора наступної події (2019 року) центрові сучасного мистецтва або художньому музею іншого міста України.
     Програма Фестивалю 2017 року складається з двох частин. Перша – конкурсні роботи молодих митців. Друга – виставковий проект авторитетних представників актуального українського мистецтва.
     За результатами конкурсного відбору, до участі у Фестивалі молодих українських художників із 394 заявок, які надійшли для участі в мистецькій події, було запрошено 67 митців та мистецьких колективів.
     Переважна більшість представлених проектів побудована з використанням таких медіа як відео, фотографія, а також графіка, живопис та скульптура.
     Під час Фестивалю, який триватиме з 28 вересня по 29 жовтня, паралельно з художньою частиною діятимуть освітні та дискусійні програми в діалозі з художниками та партнерськими інституціями.


Автор: Елена Рыбина прочтений: 928 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15789
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика