Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Культуру надо насаждать! Даже силой... Иначе нас всех ждет крах. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Протягом останніх трьох років площі ПЗФ збільшилися майже на 10%
Автор: Александр Михайленко      Дата: 04.10.2017 12:48


     За останні три роки було ухвалено 6 Указів Президента України про створення та розширення об’єктів ПЗФ, внаслідок чого їх загальна площа збільшилась на 10%. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час робочої наради на Івано-Франківщині, які відбулася під головуванням Президента України.
     «Завдяки розробленим та ухваленим Указам Президента площу об’єктів ПЗФ за ці роки вдалося збільшити на 10%. Ще ряд проектів таких указів щодо подальшого збільшення та розширення цих територій зараз на завершальному етапі», - зазначив Остап Семерак.
     Міністр повідомив, що за результатами обстежень у рамках проекту «Збереження карпатських пралісів» (впроваджується Українським товариством охорони птахів спільно з Франкфуртським зоологічним товариством) підготовлено пакет документів для розширення територій 6 національних природних парків на загальну площу 68505 га.
     "Крім того, готуються матеріали для створення національних природних парків "Нобельський" на Рівненщині, "Бойківщина" на Львівщині, "Західне Побужжя" на Волині, "Куяльницький лиман" на Одещині та в інших регіонах", - повідомив Остап Семерак.
     Водночас він зауважив, що Законом України "Про основні засади державної екологічної політики України на період до 2020 року" передбачено розширення площі природно-заповідного фонду до 15% території країни.
     "Щодо стану природно-заповідного фонду, то є не лише добрі новини, але й серйозні проблеми. Одна з них – не встановлення меж в натурі. Відповідно до інформації Держгеокадастру, станом на 1 липня 2017 року межі територій ПЗФ встановлено на площі 847,1 тис. га. - це лише в 25% ПЗФ", - резюмував Остап Семерак.
     При цьому він зазначив, ряд державних лісогосподарських підприємств, що входять до сфери управління Держлісагентства та Мінагрополітики ухиляються від надання нотаріально засвідчених згод на вилучення земельних ділянок, об’єктів ПЗФ, які Президент створив своїми указами.


Автор: Александр Михайленко прочтений: 608 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15826
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика