Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Руководить - это значит не мешать хорошим людям работать. © Сергей Капица

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НАДАННЯ БЛАГОДІЙНОЇ ДОПОМОГИ ГРОМАДІ СЕЛА ДЗВЕНЯЧЕ, ТЕТІЇВСЬКОГО РАЙОНУ, КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ТА ДИТЯЧОМУ БУДИНКУ ДЛЯ ДІТЕЙ-СИРІТ „НАДІЯ”
Автор: Станислав Власенко      Дата: 21.04.2005 12:08


     28 квітня 2005 року у с. Дзвеняче Тетіївського району Київській області відбудеться відкриття проекту „Розвиток тваринництва та бджільництва в с.Дзвеняче Тетіївського району Київської області”, який започатковано Міжнародною Благодійною Фундацією „Хайфер Проджект Інтернешенл” (МБФ „ХПІ”) і реалізується у співпраці з Київською обласною сільськогосподарською дорадчою службою та сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом „Велес” (с. Дзвеняче). Проект спрямовано на підтримку розвитку сільської громади та надання допомоги дітям сиротам дитячого будинку змішаного типу „Надія”.
     
     В рамках відкриття проекту буде проведено церемонію урочистого дарування племінних нетелів української чорно-рябої молочної породи, малої сільськогосподарської техніки та агро-матеріалів потребуючим селянським родинам та мешканцям дитячого будинку змішаного типу „Надія”. Церемонія відбудеться у с. Дзвеняче об 11.00 біля сільського будинку культури. До участі у заході запрошені офіційні особи держави, області та району, ЗМІ та громадськість Київщини.
     
     Окрім зазначеного проекту у квітні – травні 2005 року у ряді громад та дитячих сиротинців Тетіївського, Макарівського, Згурівського та Білоцерківського районів Київської області Міжнародною Благодійною Фундацією „Хайфер Проджект Інтернешенл” буде відкрито ще чотири проекти. Загальний бюджет п’яти проектів складає біля 400 тисяч доларів США. Реалізація кожного з проектів розрахована на чотири роки. Ще два проекти загальною вартістю біля 180 тисяч доларів США розпочинаються в Західній Україні.
     Метою проекту „Розвиток тваринництва та бджільництва в с. Дзвеняче Тетіївського району Київської області” є підвищення рівня життя сільського населення та надання допомоги дитячому будинку „Надія”. В рамках проекту потребуючі селянські родини – учасники проекту отримають 17 племінних нетелів української чорно-рябої породи, 3 супоросні свинки, 10 кролів, 65 бджолопакетів, обладнання та препарати для ветеринарного пункту та пункту штучного осіменіння, комбікорм, білково-вітамінні добавки, воскопереробну машину, холодильну установку для молока та цифровий аналізаторів якості молока, млин, насіння багаторічних трав та добрива. Для мешканців села – учасників проекту, а також персоналу та дітей сиротинця «Надія» будуть проведені тренінги з тваринництва та рослинництва, з питань догляду за худобою та бджолами, виробництва кормів, сучасних методів ведення сільського господарства, маркетингу сільськогосподарської продукції, рівності членів родини, принципів сталого розвитку громади тощо. Дитячий будинок „Надія” отримає від МБФ „ХПІ” бджоло пакети, вулики, реманент для бджільництва та садівництва, саджанці дерев та кущів, робочі інструменти та мотоблок з косилкою.
     Серед очікуваних результатів впровадження проекту „Розвиток тваринництва та бджільництва в с. Дзвеняче Тетіївського району Київської області” наступні:
     · покращення раціону харчування як мінімум 30 сільських родин - учасників проекту та 31 дитини - мешканців дитячого будинку «Надія»;
     · збільшення на 25% обсягів виробництва продукції тваринництва та рослинництва у, щонайменше, 50 сімей завдяки впровадженню ними ефективних методів господарювання, таких як штучне осіменіння, покращення методів виробництва кормів та ветеринарного обслуговування;
     · збільшення щонайменше на 15% прибутків 40 сімей за рахунок продажу ними надлишків продукції тваринництва та бджільництва, а також впровадження сучасних методів маркетингу;
     · покращення якості місцевого поголів’я худоби;
     · згуртування громади, запровадження демократичних засад управління, відображених в ключових принципах Фундації, включаючи принципи гендерної рівності та сталого розвитку;
     · розвиток сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу „Лідер”
     
     „Хайфер Інтернешнл” (Heifer International) - недержавна неприбуткова корпорація, заснована у Сполучених Штатах Америки в 1944 році, має штаб-квартиру у місті Літл Рок, штат Арканзас. Її місія - підвищення добробуту селянських родин, подолання голоду та бідності у світі, збереження і покращення навколишнього середовища. З часу заснування цією організацією було надано допомогу більш ніж 5-ти млн. родинам у 128 країнах світу, діяльність ведеться в Центральній і Східній Європі, Азії, Африці, Латинській та Північній Америці.
     Програма „Хайфер Інтернешнл” на Україні розпочала свою діяльність більше 10 років тому, а саме у 1994 році. У березні 2000 року була заснована Міжнародна Благодійна Фундація «Хайфер Проджект Інтернешенл» (МБФ „ХПІ”). Над розробкою та впровадженням проектів почала працювати згуртована команда українських фахівців. На сьогодні МБФ „ХПІ” започаткувала в Україні 29 благодійних проектів із загальним бюджетом близько 2 млн. доларів США. Ще ряд проектів знаходяться на стадії розробки. Фундація реалізує свої проекти у Львівській, Закарпатській, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях, а також в Автономній Республіці Крим. В планах – поширення діяльності на схід України. В рамках проектів МБФ „ХПІ” 810 селянських родин безпосередньо отримали допомогу у вигляді високопродуктивних племінних тварин (594 корови, 53 коня, 366 овець, 54 кози), а також 608 бджолосімей.
     Кожен учасник проектів МБФ „ХПІ” зобов’язується виростити до встановленого громадою віку тварину певного виду і передати іншій селянській родині перший приплід жіночої статі від одержаної в рамках проекту тварини, а також набуті знання та досвід. Така акція називається «передачею дару» і є практичним втіленням одного з ключових принципів Фундації, побудованих на засадах гуманізму та взаємодопомоги. Станом на січень 2005 року 559 тварини жіночої статі, які народилися від подарованих в рамках проектів МБФ ХПІ тварин та 620 бджоло-пакетів було передано іншим селянським родинам, які раніше не брали участі в проектах Фундації. Загалом, в результаті діяльності МБФ „ХПІ” більш ніж 1300 селянських сімей отримали матеріальну допомогу та знання. Досягнення сталого розвитку громад є головною метою всіх проектів МБФ „ХПІ”.
     
     


Автор: Станислав Власенко прочтений: 1896 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 1584
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика