Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Міністерство екології та природних ресурсів України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розпочали проект з реформування системи управління водними ресурсами України
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 06.10.2017 08:22


     Останні десятиліття, інфраструктура водного господарства, зрошення та дренажу знаходилась в умовах хронічного недофінансування та неефективного управління. За цей час, технічний стан об’єктив інфраструктури стрімко погіршився, а площа зрошуваних земель в Україні неухильно зменшувалась з 2,29 млн.га в 1991 році до 0,37 млн.га в 2017 році.
     
     З кожним роком, сільське господарство України все більше і більше відчуває на собі негативний вплив глобальних змін клімату. За таких обставин, зрошення є необхідною складовою забезпечення стійкості агровиробництва до змін клімату, покращення продуктивності галузі, збільшення обсягів та якості сільськогосподарського виробництва.
     
     Уряд звернувся до ЄБРР із проханням надати підтримку зусиллям з реформування системи управління водними ресурсами, зокрема, шляхом розробки та подальшої реалізації пілотного проекту на одній із зрошувальних систем півдня України. Відповідно, ЄБРР та Міністерство екології та природних ресурсів України започаткували процес створення проектного офісу H2Office, в склад якого ввійдуть провідні експерти-практики з реформування Державного сектору України, спеціалісти в сфері водного господарства, зрошення та дренажу, представники міжнародних організацій та керівних ланок Міністерства.
     
     Основним завданням офісу H2Office буде проведення огляду інституційної та функціональної спроможності системи управління водними ресурсами в Україні та завершення розробки консолідованої концепції її реформування з метою вдосконалення системи управління водними ресурсами шляхом розмежування функцій реалізації водної політики та управління інфраструктурою і надання послуг. Ключовим елементом в роботі офісу буде проведення інституційного дизайну пілотного інвестиційного проекту з реконструкції зрошувальної системи півдня Україні.
     
     27 Вересня 2017 року відбулось засідання робочої групи Міністерства екології та природних ресурсів, на якому створено відповідну наглядову раду за участі представників ЄБРР, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, групи консультантів Odgers Berndtson Ukraine, галузевих експертів та затверджено план роботи проектного офісу H2Office.
     
     Загальна мета проекту полягає у підвищенні ефективності управління водними ресурсами через впровадження інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом, підвищенні ефективності роботи зрошувальних та дренажних систем в Україні, шляхом вивчення можливостей для пілотних інвестицій у реконструкцію відповідних елементів інфраструктури. Зокрема, результати проекту сприятимуть кращому розумінню ключових інституційних та функціональних вузьких місць як національного управління водними ресурсами, так і національної системи зрошення та дренажу, і будуть містити рекомендації щодо реорганізації поточної інституційної структури пілотної зрошувальної системи.
     
     


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 822 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15856
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика