Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Власть не средство, она - цель. © Дж.Оруэлл

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Розвиток відновлювальних джерел енергії є пріоритетом для економіки нашої країни
Автор: Сергей Грищук      Дата: 12.10.2017 16:21


     10 жовтня 2017 року відбувся круглий стіл на тему: «Нові підходи до стимулювання виробництваенергії з відновлюваних джерел». У заході взяла участь заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань євроінтеграції Наталія Бойко та заступник директора Департаменту стратегії розвитку ПЕК та інвестиційної політики Міненерговугілля Віталій Кушніров.
     
     Учасники обговорили можливості щодо стимулювання виробництва енергії з відновлювальних джерел в умовах нового ринку, перспективи виконання Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року; першочергові кроки, які потрібні для пришвидшення розвитку «зеленої» енергетики в Україні, а також досвід європейських країн в активному використанні відновлюваних джерел енергії.
     
     Наталія Бойко у виступі зазначила, що схвалена Урядом Енергетична стратегія України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність» відображає бачення і позиціонування України як сучасної енергетичної держави та визначає ключові цілі та енергетичні прагнення.
     
     «У нас доволі амбітні цілі щодо збільшення частки відновлювальної енергетики в енергетичному балансі: до 11 відсотків до 2020 року та 25 відсотків до 2035 року», - зазначила Н.Бойко.
     
     «В України є фантастистичний потенціал. Ми бачимо пожвавлення на ринку серед потенційних інвесторів. Світові топові інвестори починають цікавитися Україною та бачити можливості для реалізації проектів», - підкреслює заступник Міністра.
     
     Водночас Н.Бойко переконана: щоб бути успішними, потрібно забезпечити сприятливі умови для інвесторів та відповідне регуляторне средовище.
     
     Крім того, Н.Бойко зауважила, що для Міненерговугілля надважливо, як працює ОЕС України, тому чимало уваги приділяється питанню балансування енергосистеми. З огляду на це триває наполеглива робота щодо розроблення вторинного законодавства до Закону України «Про ринок електричної енергії», яке дасть можливість врегулювати всі питання.
     
     У заході взяли участь депутати профільнихкомітетів Верховної Ради України, представникиМінприроди, Держенергоефективності, НКРЕКП, Енергетичного Співтовариства, ЄБРР, Світового банку, профільних неурядових організацій, міжнародних експертів та провідних ЗМІ.
     
     Круглий стіл відбувся за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та за сприяння Посольства Великої Британії в Україні.
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 521 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15947
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика