Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Не верь, не бойся, не плати. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ВІДБУЛОСЬ ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ ФРАНКФУРТСЬКОГО КНИЖКОВОГО ЯРМАРКУ
Автор: Сергей Грищук      Дата: 12.10.2017 17:18


ВІДБУЛОСЬ ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ ФРАНКФУРТСЬКОГО КНИЖКОВОГО ЯРМАРКУ      Традиційно, старт форуму, який демонструє фінальні приготування, дала офіційна урочиста церемонія відкриття. До заходу долучилися представники книжкової галузі з усього світу, менеджери культури, дипломати. Відкрили захід Канцлер ФРН Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон, адже у 2017 році саме Франція є країною-гостем, а ключовою темою визначено франкофонну літературу та культуру.
     
     Під час своєї промови європейські лідери говорили про важливість культурного контексту у світовій політиці. Ангела Меркель підкреслила, що, попри усі розбіжності, конфлікти та війни, між Німеччиною та Францією у минулому, культура обох держав взаємно збагачувала одна одну. "Європа ніщо без культури", - додав в свою чергу Емануель Макрон.
     
     Цьогоріч Україна представлена національним стендом, організаторами якого є Міністерство культури України у співпраці з НКММК "Мистецький Арсенал" та Міністерством закордонних справ України. На стенді, площею 100 кв м представлені 17 українських видавництв, а також кращі книги, відзначені різноманітними преміями. Основною темою національного стенду обрано "Understanding Ukraine, Understanding Europe".
     
     Міністр культури України Євген Нищук відзначив, що гідне представлення України на такому масштабному міжнародному книжковому форумі є важливою частиною культурної дипломатії.
     «Франкфуртський книжковий ярмарок - це важлива іміджева подія. Надзвичайно важливо гідно презентувати нашу країну на таких визначних міжнародних заходах, адже це найкраща культурна дипломатія, яку лише можна собі уявити», - сказав Євген Нищук.
     «Тему цьогорічного Національного стенду України обрано надзвичайно актуальну, адже і справді – ми сьогодні знаходимось в новому європейському вимірі, знайомимо світ з новою, сучасною Україною. Впевнений, що спільними зусиллями держави та мистецької спільноти ми зробили наш Національний стенд ще потужнішим, модерновим та актуальним, продемонструвавши найкращі зразки досягнень вітчизняного книговидання».
     
     Франкфуртський книжковий ярмарок проходить вже у 69 раз поспіль. До нього долучилися учасники з майже 100 країн, представлено понад 400 тисяч друкованих видань, а також актуальної продукції у відео, та цифровому форматі.
     


Автор: Сергей Грищук прочтений: 606 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15950
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика