Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Любое государство это неизбежно возникающая структура социальных паразитов ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

В Мінмолодьспорту анонсували побудову нового Всеукраїнського реабілітаційно-відновлювального спортивного центру НКСІУ у Дніпрі
Автор: Сергей Грищук      Дата: 12.10.2017 18:04


В Мінмолодьспорту анонсували побудову нового Всеукраїнського реабілітаційно-відновлювального спортивного центру НКСІУ у Дніпрі      10 жовтня в Мінмолодьспорту відбулась перша з низки робочих зустрічей, присвячених співпраці України і Фінляндії у рамках будівництва Всеукраїнського реабілітаційно-відновлювального спортивного центру в місті Дніпро, який стане базою паралімпійської підготовки літніх видів спорту.
     
     У зустрічі взяли участь Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич, Посол Фінляндії Юга Іларі Віртанен, представники фінських компаній, які спеціалізуються на впровадженні високих екологічних технологій та ноу-хау зі збереження водних ресурсів, зменшенні енергозатрат, ергономічності будівництва тощо.
     
     Ігор Жданов зазначив, побудова такого центру, який ґрунтується на універсальному дизайні, абсолютній доступності та інклюзії, надзвичайно важлива: "Українські спортсмени – паралімпійці та дефлімпійці, а також і олімпійці - отримають сучасну, потужну спортивну базу. Вона стане доступною також і для громадян з особливими потребами, яким потрібна реабілітація, зокрема, воїнів АТО, які відстоюють незалежність України на Сході".
     
     Знаючи про високий рівень фінських технологій в сфері енергозберігання, екології, альтернативних джерел енергії, раціонального планування та забудови, Міністерство зацікавлене у співпраці з Урядом Фінляндії, фінськими компаніями щодо створення Центру, наголосив Ігор Жданов.
     
     Валерій Сушкевич високо відзначив допомогу Мінмолодьспорту у питанні створення нової бази: «Всеукраїнський реабілітаційно-відновлювальний спортивний центр – знаковий об'єкт для України. З огляду на його унікальність і масштаби, він відповідатиме сучасним європейським технологіям, у тому числі - «зеленим» стандартам будівництва. Застосування енергозберігаючих будівельних технологій і екологічно чистих матеріалів в будівництві - одна з найважливіших цілей при створенні Центру».
     
     Міністр і Валерій Сушкевич подякували Послу Фінляндії пану Юга Іларі Віртаненза за інтерес та бажання допомогти у створенні в Україні такого соціально значимого і спортивного об’єкта з використанням високих технологій, які сьогодні застосовуються у Фінляндії.
     
     Пан Юга Іларі Віртанен зауважив, що з боку Фінляндії є велика зацікавленість у цьому проекті. Він подякував українській стороні за інтерес до фінських ноу-хау та досвіду у цій сфері. "Одним із напрямків фінського уряду є підтримка людей з особливими потребами, що реалізується на державному рівні. З нетерпінням чекатимемо на подальший діалог та початок співпраці з Україною в рамках реалізації проекту Центру".
     
     Нагадаємо, що один з найвідоміших і один з кращих в світі і Європі "Національний центр паралімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів" в Євпаторії, який системно реалізовував цілісну програму фізкультурно-спортивної реабілітації та рекреації, зараз знаходиться у анексованому Росією Криму та недоступний для українських спортсменів і ветеранів АТО.
     
     Уряд України своєю Постановою від 23 листопада 2016 року № 943 прийняв рішення щодо створення альтернативного Центру на підконтрольній Україні території. Відповідно до цього рішення в Держбюджеті щорічно передбачатимуться кошти на його розбудову, оснащення та функціонування за програмами Мінсоцполітики та Мінмолодьспорту.
     
     Указом Президента України №553/2016 від 13 грудня 2016 року у п.5 вказано – вжити в установленому порядку заходів щодо належного фінансування з державного бюджету будівництва об’єктів Всеукраїнського реабілітаційно-відновлювального спортивного центру, а також залучення в усановленому порядку на вказані цілі міжнародної технічної допомоги.
     
     Відповідно до Указу Президента та рішення Уряду, міська рада м. Дніпра також виділила земельну ділянку площею 35 га для будівництва бази паралімпійської підготовки.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 649 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15953
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика