Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Эту планету уже давно захватили негодяи, и удерживают власть, стравливая между собой тех, кто это понял.

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

НА ФРАНКФУРТСЬКОМУ КНИЖКОВОМУ ЯРМАРКУ ВІДБУЛОСЯ ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ НАЦІОНАЛЬНОГО СТЕНДУ
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 13.10.2017 06:54


НА ФРАНКФУРТСЬКОМУ КНИЖКОВОМУ ЯРМАРКУ ВІДБУЛОСЯ ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ НАЦІОНАЛЬНОГО СТЕНДУ      Делегація з України на офіційному заході відкриття представила Національний стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку.
     
     Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час свого виступу відзначив важливість тієї уваги, яка приділяється світовими лідерами розвитку культури і книговидавництва, зокрема, розглядаючи його як елемент національної безпеки в кожній країні, у тому числі, в умовах гібридної війни.
     
     «Було дуже приємно чути від керівництва виставки, що протягом останніх років український стенд стає все кращим. Ми пройшли великий шлях від маленького, виключно представницького стенду, до досить широкої експозиції можливостей України. Це стало можливим завдяки злагодженій співпраці Міністерства культури, Українського Консульства у Франкфурті та НКММК «Мистецький арсенал», - сказав Павло Розенко.
     
     «Україні є що показати, ми можемо пишатися українськими авторами, книгами та фільмами, адже нам є що продемонструвати світу, українська культура стрімко розвивається»
     Також Віце-прем’єр-міністр України поділився своїми очікуваннями від діяльності Українського інституту книги.
     «З одної сторони серед основних завдань цієї інституції має бути виконання бюджетних програм, а з іншої – формування державної політики у книговидавництві і просуванні української книги. Іноземні партнери зацікавлені у перекладі різножанрових українських авторів, вони переконані, що нас чекає успіх. Але це потребує активізації наших спільних зусиль», - сказав він.
     
     Міністр культури України Євген Нищук підкреслив, що сьогоднішній Національний стенд на Франкфуртському книжковому ярмарку є результатом партнерської злагодженої роботи - Міністерства культури, Міністерства закордонних справ, НКММК «Мистецький арсенал», а також багатьох креативних дизайнерів, архітекторів та авторів.
     «Ми відчуваємо гордість за наш стенд, який має свій стиль з фантастичним змістом і формою. Дуже важливо, що збільшується кількість видавництв, які представлені саме на Національному стенді цього престижного книжкового форуму», - розповів Євген Нищук.
     
     «Участь України в такому високому міжнародному представленні повинна мати динаміку, адже це найкраща можливість говорити про себе, про свою відкритість для світу, показати свій потенціал, різноманіття та мислення в контексті європейського розвитку. Звичайно, що ця культурна дипломатія є доброю нагодою долати негаразди і всередині країни, долати агресію і разом рухатися до того, що нас будуть краще знати та розуміти у с віті через літературу, поезію та культуру».
     Директорка Українського інституту книги Тетяна Терен розповіла, що 2017 рік став дуже важливим кроком до запуску Українського інституту книги, та запросила гостей на презентацію Інституту, під час якої будуть представлені основні напрямки діяльності цієї новоствореної інституції.
     «Перш за все, наше завдання - консолідувати учасників українського книжкового ринку, а нашим пріоритетним завданням на найближчий час – є просування та промоція української книжки та літератури за кордоном. І Український інститут книги і Мінкультури мають амбітний план - найближчим часом презентувати міжнародну програму підтримки перекладів від Українського інституту книги. Я сподіваюсь, що у найближчій перспективі ця програма дозволить нам не тільки представляти на цьому масштабному заході український стенд, а й згодом стати почесним гостем Франкфуртського книжкового ярмарку», - повідомила Тетяна Терен.
     Один із партнерів Національного стенду, генеральний директор НКММК «Мистецький арсенал» Олеся Островська, розповіла про концепцію національного стенду та концепт програми, яка буде представлена під час Франкфуртського книжкового ярмарку.
     «Мистецький арсенал» був відповідальний за комунікацію з видавцями, а також за саму концепцію національного стенду та концепт програми, яку ми матимемо нагоду почути впродовж цих найближчих днів. Коли ми разом з колегами працювали над програмою, то ставили перед собою запитання - що важливо сьогодні в світі. І ми подумали, що ми живемо в надзвичайно турбулентному світі, зараз відбуваються надзвичайно стрімкі зміни, ми повинні використовувати будь які можливості аби досягти позитивних змін, аби подолати якісь негативні виклики стосовно нашої країни. Ми бачимо Україну та її знання як потенціал для розуміння глобальних викликів, і саме тому наша перша дискусія на міжнародній сцені називається «Як Україна може допомогти зрозуміти світові виклики», - повідомила Олеся Островська.
     
     За словами головного редактора і співзасновника «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, учасника виставкового Національного стенду, Український стенд демонструє величезний потенціал для розвитку та обрання свого шляху.
     «Ми дуже сподіваємось, що через якийсь час матимемо щастя бути запрошеними гостями, а українські видавці будуть робити все можливе, щоб українські книжки були достойні, були на рівні світового книжкового маркетингу, були гідно прийняті і мали найкращі відгуки», - додала вона.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 775 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 15966
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика