Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Итерация свойственна человеку, рекурсия божественна. © Питер Дойч

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Визначено обсяги експорту пшениці у 2017/2018 МР
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 20.10.2017 11:32


     Мінагрополітики та учасники зернового ринку визначили обсяги пшениці для експорту в 2017/2018 МР, підписавши відповідний додаток до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та суб’єктами господарювання — експортерами зерна.
     Про це рішення стало відомо під час засідання робочої групи з питань функціонування ринку зерна, яке відбулося у Мінагрополітики під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Олени Ковальової. У нараді взяли участь представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, Міністерства інфраструктури, ПАТ «Укрзалізниця», суб’єктів господарювання — експортерів зерна, профільних асоціацій.
     «Прогнозні обсяги експорту погоджено, додаток до Меморандуму підписано. Цього року ми внесли декілька новацій в Меморандум. Зокрема, були виключені такі позиції — кукурудза, жито і ячмінь, оскільки немає загрози щодо продовольчої безпеки за цими культурами. Додаток, у разі необхідності, буде переглядатись нами у січні 2018 року», — зауважила Олена Ковальова.
     Так, згідно з узгодженим додатком, обсяги пшениці, сумішей пшениці та жита (меслин), які можуть бути експортовані у 2017/2018 МР визначені на рівні 16,5 млн тонн. У тому числі:
     - пшениці групи А і Б (І-V класів) — 10,7 млн тонн;
     - непродовольчої пшениці (VІ клас та некласова) — 5,8 млн тонн.
     Також на засіданні робочої групи представники ПАТ «Укрзалізниця» ознайомили присутніх з результатами експлуатації автоматизованої системи управління пересилкою порожніх вагонів (АС «УППВ») та з новими тарифами на вантажні перевезення залізничним транспортом.
     Крім того, вперше на засіданні щодо зернового ринку відбулося обговорення експортного потенціалу олійного ринку України — збільшення обсягів виробництва та експорту олійно-жирової продукції з високою доданою вартістю.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 931 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16080
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика