Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Этот мир наполнен идиотами, оттого и гениям нет покоя. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Запасів вугілля вдосталь для тепла у кожній українській домівці
Автор: Вячеслав Кононенко      Дата: 27.10.2017 18:30


Запасів вугілля вдосталь для тепла у кожній українській домівці      Необхідні запаси енергоресурсів - вугілля та газу – для якісного проходження опалювального сезону є. Уряд про це подбав. Підготовка до зими краща за всі попередні роки. Про це в ході селекторної наради щодо проходження опалювального сезону заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик.
     
     За його словами, не варто сіяти паніку начебто в Україні недостача вугілля. Бо алгоритм забезпечення запасів вугілля на генеруючих станціях опалювального сезону 2016-2017 і 2017-2018 рр. абсолютно різний.
     
     «У зв’язку із блокадою вугілля з Донбасу ми перейшли від «післяоплати» доставки вугілля до «передоплати» на два місяці раніше. Тобто всі генеруючі компанії, які на сьогодні забезпечуються антрацитової групою вугілля, працюють на умовах передоплати», - уточнив І.Насалик.
     
     Міністр запевнив, що усі генеруючі компанії станом на сьогодні є законтрактованими аж до кінця березня наступного року. І запаси вугілля, починаючи з листопада цього року, не зменшуватимуться, а навпаки - збільшуватимуться на складах генеруючих компаній.
     
     «Більш складніший період був липень, серпень, вересень і жовтень, коли у зв’язку з плановим ремонтом атомних блоків енергосистема країни працювала на 10-ти атомних блоках. З 5 листопада запускається 13 атомних блоків. Тому не варто сіяти паніку, зима в Україні пройде тепло для кожної української домівки», - наголосив Ігор Насалик.
     
     Крім того, Міністр зауважив, що якщо орієнтуватися на запаси вугілля 2,5-3 млн тонн, то обігових коштів теплових станцій у зв’язку з передоплатою необхідно біля 10-ти млрд грн. Очевидно, що ці кошти були б кредитними і 20% лягло б на плечі споживачів. «Алгоритм, який розробило Міненерговугілля, дає можливість не перекладати зобов’язання теплової генерації на споживачів», - резюмував Міністр.


Автор: Вячеслав Кононенко прочтений: 908 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16217
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика