Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Альтернатива лжи не другая ложь, другого размера и другой формы, а истина. ©

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

ОГОЛОШЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ ФЕСТИВАЛЮ МОЛОДИХ УКРАЇНСЬКИХ ХУДОЖНИКІВ
Автор: Ольга Рябчинская      Дата: 27.10.2017 18:40


     Міністерство культури України, Мистецький арсенал і Національний художній музей України оголосили переможців Фестивалю молодих українських художників. Переможцями у 2017 році журі конкурсу обрали:
     
     1 місце – Марія Плотнікова, перформанс “Stick Apart”
     2 місце – Пьотр Армяновський, фільм “Я і Маріуполь”
     3 місце – В’ячеслав Поляков, фотопроект “Між”
     
     Переможці були визначені членами міжнародного журі під час зустрічі в Києві. До складу журі увійшли: Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre, художній і стратегічний директор Центру Сучасного Мистецтва YARAT; Юрій Онух – художник, куратор, критик, дипломат; Тарас Полатайко – художник; Михайло Рашковецький – незалежний мистецтвознавець, арт-критик, співкуратор і куратор 3-ї, 4-ї та 5-ї Одеської бієнале сучасного мистецтва; Тетяна Тумасян – кураторка, галеристка, директорка Харківської муніципальної галереї, Моніка Шевчик – мистецтвознавиця, кураторка, директорка галереї “Арсенал” Білостоку (Польща).
     
     Міжнародне журі оцінювали роботи 67 художників і мистецьких колективів, представлені на виставці “Сьогодні, що так і не настало” в Мистецькому арсеналі і на паралельних майданчиках Фестивалю. Члени журі оцінювали виключно роботи, представлені в рамках фестивалю, а не загальний досвід і портфоліо художників. Під час розгляду і оцінювання робіт члени журі зважали на творчий метод художників і розкриття в роботах теми конкурсного відбору, запропонованої кураторками. Переможцями стали молоді художники, які мають великий потенціал і працюють з різними медіа – перформанс, відео, фотографія.
     
     Марія Плотнікова народилася 1983 року в Житомирі. У 2016 році закінчила відділення сучасного мистецтва у Oxford Brookеs University. Працює у напрямках перформансу, інсталяції та відеоарту. Живе та працює в Києві. Її перформанс “Stick Apart” у Києві спершу відбувся на Майдані Незалежності без попередньої публічних анонсів (і саме його документація увійшла до експозиції), і вдруге – під час відкриття Фестивалю. Члени журі зазначили, що перевагою роботи Марії Плотнікової є потужна інсталяція, створена на основі перформансу, і відзначили “Stick Apart” як прозору й поетичну метафору втрати горизонтальних зв’язків.
     
     Пьотр Армяновський народився 1985 року в Донецьку. Тривалий час займався здебільшого перформативними практиками та театральними постановками, в останні роки працює з документальним кіно. Живе і працює в Києві. У фільмі “Я і Маріуполь” Армяновський просить помріяти від імені міста випадкових героїв — мешканців Маріуполя, який сам художник уперше відвідав 20 років тому. Колективні мрії про краще майбутнє переплітаються у фільмі з індивідуальними спогадами про краще минуле. Члени журі відзначили фільм Пьотра Армяновського як поетичний і особистий.
     
     В'ячеслав Поляков народився 1986 року в Херсоні, де здобув освіту й почав займатися медіа мистецтвом у центрі “ТОТЕМ”. Із 2012 року працює з фотографією. Живе і працює у Львові. В’ячеслав Поляков разом зі своєю постійною партнеркою Оленою Субач подорожують містами й містечками Львівщини та сусідніх областей, досліджуючи образність української провінції. Фотопроект “Між” фіксує матеріальний світ цього регіону, що являє собою бурхливу суміш занедбаної історичної забудови й радянської інфраструктури, які переживають “реконструкцію” й “переоздоблення” відповідно до сучасних вимог і потреб. Роботу В’ячеслава Полякова члени журі відзначили за відчуття матеріальності і якість фотографій.
     
     Фестиваль молодих українських художників відбувається з 28 вересня по 29 жовтня 2017 року. Представлені на виставці роботи 67 художників і мистецьких колективів кураторки Фестивалю Лізавета Герман, Марія Ланько і Катерина Філюк відібрали з 394 заявок, що надійшли на участь у конкурсі. До участі запрошувалися українські художники віком до 35 років із роботами, що відповідають запропонованій кураторками темі конкурсного відбору – “Сьогодні, що так і не настало”.
     
     Засновником Фестивалю молодих українських художників є Міністерство культури України. 2017 року його організаторами визначено Національний культурно-мистецький та музейний комплекс “Мистецький арсенал” та Національний художній музей України. Фестиваль відбуватиметься у форматі бієнале що два роки на базі різних українських інституцій культури.


Автор: Ольга Рябчинская прочтений: 768 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16225
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика