Независимое аналитическое интернет-издание "Искра" это ваше право на информацию.

Что есть государство без правосудия? Шайка разбойников, и только. © Блаженный Августин

На главную страницу

Парольный вход для авторов.

автор: c до

Двостороння аграрна торгівля України та ЄС демонструє значне зростання
Автор: Сергей Грищук      Дата: 01.11.2017 15:25


     За результатами січня-вересня 2017 року, експорт українських аграрних та харчових товарів до країн Європейського Союзу збільшився на 39,8% та становив $ 4,177 млрд. При цьому імпорт із європейських країн зріс на 11,7% та становив $ 1,581 млрд. Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.
     «Взагалі, збільшення нашого експорту до ринків країн ЄС відбулось в основному за рахунок зростання обсягів постачання таких продуктів як: кукурудза — на 57,4%, насіння свиріпи або ріпаку — на 72,9%, соняшникова олія — на 23%. Окрім того, значно зросло постачання м’яса та харчових субпродуктів птиці, меду, кондитерських виробів, маргаринової продукції та таких цікавих нішевих продуктів як сорго чи насіння льону», — зазначила заступник Міністра Ольга Трофімцева.
     Вона відмітила, що ключовими імпортерами української сільськогосподарської та харчової продукції серед країн ЄС є Нідерланди з часткою 17,6%, Іспанія — 15,5%, Польща — 12,9%, Італія — 11,9% та Німеччина — 9,9%.
     «Дуже приємно відмітити, що на ринках ЄС зростає попит на українську готову продукцію. Наприклад, за січень-вересень 2017 року було експортовано вершкового масла на суму $ 12,6 млн, а у той самий період 2016 року ця цифра становила лише на $ 5 тис. Також зросли поставки українського морозива, згущеного молока, крохмалю, кондитерських виробів з цукру тощо», — відмітила Ольга Трофімцева.
     Заступник Міністра нагадала, що станом на сьогодні вже повністю використані тарифні квоти на цілу низьку українських аграрних товарів: цукор, мед, ячмінь, ячмінна крупа та борошно, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, кукурудза, пшениця.
     «Серед додаткових торговельних преференцій, які вступили в дію з 1 жовтня 2017 року, українські експортери вже повністю використали квоти на мед обсягом 2 500 тонн. На 36,5% використані квоти на оброблені томати, а на 5,9% — квота на ячмінну крупу та борошно. У повному обсязі наразі залишаються не вичерпаними додаткові торговельні преференції на виноградний сік — 500 тонн та овес — 4 000 тонн», — резюмувала Ольга Трофімцева.


Автор: Сергей Грищук прочтений: 590 оценки: 0 от 0
© Свидетельство о публикации № 16287
  Цена: 1 noo



Ваши комментарии

Пароль :

Комментарий :

Осталось символов

Доступна с мобильного телефона
Чат
Опросы
Музыка
Треки
НеForМат
Академия
Целит
Юрпомощь


О сервере


О проекте
Юмор
Работа
О нас

Earn&Play
Для контактов
skype:noo.inc


Этот сайт посвящен Георгию Гонгадзе, символу борьбы за свободу, журналисту, патриоту, человеку... Ukraine NBU Hrivnya rate
Russian ruble rate
Noo Web System



Редакция за авторские материалы ответственности не несет
стать автором
Micronoo Links Neformat Links Noo Links Chess Links Forex Links Bloodway

Идея и разработка
компании NOO
На сайт разработчика